Έφυγε από τη ζωή ο Massimo Morante, συνιδρυτής και κιθαρίστας των Goblin

Το ιταλικό prog rock σχήμα είναι υπεύθυνο μεταξύ άλλων για τα εμβληματικά soundtrack των "Suspiria" και "Dawn Of The Dead"

24/06/2022 @ 13:27

Όπως αποκάλυψαν με ανάρτησή τους οι Goblin, έφυγε από τη ζωή ο συνιδρυτής και κιθαρίστας Massimo Morante, χθες 23 Ιουνίου, σε ηλικία 70 ετών:

«Με μεγάλο πόνο και σε άρνηση, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε πως ο Massimo Morante, συνιδρυτής και αναντικατάστατος κιθαρίστας των Goblin, μας άφησε σήμερα».

Ο Morante ίδρυσε την μπάντα μαζί με τον Claudio Simonetti το 1973 στην Ιταλία, ενώ μετέβησαν στην Αγγλία για τις ηχογραφήσεις του ντεμπούτου τους.

Εκεί, η δισκογραφική τους, Cinevox, τους έφερε σε επαφή με τον Dario Argento, που τότε προετοίμαζε την ταινία "Profondo Rosso (Deep Red)". Η μπάντα, συνέθεσε το soundtrack της ταινίας το 1975, εγκαινιάζοντας μια παράδοση που ανέδειξε επίσης την, κλασική δεύτερη σύμπραξή τους με τον διάσημο σκηνοθέτη στο εμβληματικό "Suspiria" του 1977 (μπορείτε εδώ να ακούσετε το βασικό θέμα), καθώς και τη συνεργασία με τον θρυλικό George A. Romero στην κλασική ταινία τρόμου "Dawn Of The Dead" του 1978.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Morante διατήρησε και μια προσωπική καριέρα παράλληλα με την ενασχόλησή του με το συγκρότημα, με τελευταία κυκλοφορία της μπάντας να είναι το "Fearless (37513 Zombie Avenue)" του 2018.

Επιπρόσθετα, στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να διαβάσετε την ανταπόκριση του Rocking από την εμφάνιση των Goblin στο Κύτταρο το 2017.

  • SHARE
  • TWEET