Η Loreena McKennitt στη Θεσσαλονίκη για μία συναυλία

Επίσημη ανακοίνωση εκ μέρους της διοργάνωσης

26/02/2024 @ 16:51

Loreena McKennitt live στη Θεσσαλονίκη
Πέμπτη 27 Ιουνίου, Θέατρο Γης

Βραδιά μυσταγωγίας στο Θέατρο Γης

Την Πέμπτη 27 Ιουνίου, η πόλη της Θεσσαλονίκης θα υποδεχθεί την απόλυτη μούσα της world/ethnic/folk μουσικής, την Καναδή Loreena McKennitt, στο Θέατρο Γης. Η αγαπημένη καλλιτέχνιδα του ελληνικού κοινού, έρχεται να γοητεύσει το κοινό της Βορείου Ελλάδας, με το αδιανόητο ταλέντο και τη μαγική φωνή της, πέντε χρόνια μετά από την προηγούμενη, αξέχαστη εμφάνισή της.

Έχοντας στην καριέρα της πάρα πολλές βραβεύσεις, έχοντας πουλήσει δεκάδες εκατομμύρια δίσκους και γνωρίζοντας τρομαχτική επιτυχία απ’ άκρη σ’ άκρη της γης, η Loreena McKennitt, έρχεται και πάλι στη χώρα που τη λατρεύει όσο λίγους καλλιτέχνες.

Αυτή τη φορά, θα μας επισκεφθεί στα πλαίσια μίας πολύ ειδικής περιοδείας, για να γιορτάσει την 30η επέτειο του μνημειώδους και ρηξικέλευθου άλμπουμ της, "The Mask And The Mirror". Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, θα παιχτούν αγαπημένα μας τραγούδια από ολόκληρη την καριέρα της McKennitt, που αναμένεται να «αιχμαλωτίσουν» το κοινό, αλλά παράλληλα, θα προσφέρει την ευκαιρία στους οπαδούς της, να βιώσουν μία σπάνια εμπειρία, παρουσιάζοντας ολόκληρο το "The Mask And The Mirror", συνοδευόμενη από εξαιρετικούς, όπως πάντα, μουσικούς. Συγκεκριμένα από την Caroline Lavelle στο βιολοντσέλο, τον Brian Hughes στην κιθάρα, τον Hugh Marsh στο βιολί, τον Dudley Phillips στο μπάσο και Robert Brian στα τύμπανα.

Το άλμπουμ αυτό, πέμπτο στη δισκογραφία της, κυκλοφόρησε το 1994 και γνώρισε την αποθέωση από το κοινό και κριτικούς σε όλον τον κόσμο, αφού θεωρείται ένα διαπολιτισμικό αριστούργημα, αντλώντας έμπνευση από την Κέλτικη μουσική, τους τροβαδούρους της Γαλλίας, τους προσκυνητές της Ανδαλουσίας και της Γαλικίας και τις μουσικές παραδόσεις της Αιγύπτου καθώς και του Μαρόκου. Το "The Mask And The Mirror" είναι ένα ορόσημο, στην ούτως ή άλλως λαμπρή καριέρα αυτής της χαρισματικής καλλιτέχνιδος, το οποίο έχει σαγηνεύσει το πολυπληθές κοινό της με τις διαχρονικές μελωδίες και τα βαθιά στιχουργικά του θέματα.

Να μην ξεχνάμε, ότι στο άλμπουμ αυτό, βρίσκεται και το απόλυτο breakthrough της Loreena McKennitt στο ελληνικό κοινό, το τραγούδι "Marrakesh Night Market”. Εκτός των άλλων, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η Χαρούλα Αλεξίου, έχει κάνει μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της διασκευάζοντας πετυχημένα το "Tango To Evora", ως "Το Τανγκό Της Νεφέλης", αλλά και το "Φίλα Με, Φίλα Με", που είναι το "Marco Polo".

Η σχέση της Loreena με την Ελλάδα, δεν σταματά όμως εκεί. Πέραν του γεγονότος ότι είναι μία από τις ελάχιστες καλλιτέχνιδες του διεθνούς ρεπερτορίου που έχουν καταφέρει να έχουν χρυσούς δίσκους με τις πωλήσεις τους στη χώρα μας, χρησιμοποιεί ελληνικά παραδοσιακά όργανα και συνεργάζεται με Έλληνες μουσικούς όχι μόνο στις ηχογραφήσεις, αλλά και στις συναυλίες της. Στο live άλμπουμ της, "A Mediterranean Odyssey", μάλιστα, έχει ηχογραφήσεις από την πρώτη επίσκεψή της στην Ελλάδα, το 2009.

Όταν θέλει κανείς να μιλήσει για τα επιτεύγματα της Loreena McKennitt στην πλούσια καριέρα της, χρειάζεται πολύ χρόνο, αφού εκτός του ότι παίζει άρπα, πιάνο και ακορντεόν, είναι η ίδια συνθέτης και στιχουργός, παραγωγός, αλλά έχει επίσης τη δική της δισκογραφική εταιρία, την Quinlan Road, κάνοντας πραγματικότητα στον υψηλότερο βαθμό, τα όνειρα κάθε DIY καλλιτέχνη. Επιπλέον, έχει γράψει μουσική για κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, έχει λάβει πολλά μουσικά βραβεία, βραβεία από τη βασιλική οικογένεια του Καναδά, αλλά και τιμητικές διακρίσεις όπως η ένταξή της στο Τάγμα του Καναδά και η ανακήρυξή της ως Διδάκτορα Νομικής και Φιλολογίας. Πλούσια επίσης η φιλανθρωπική δράση της και οι παρεμβάσεις της για θέματα που αφορούν την κλιματική αλλαγή στον πλανήτη, τη δημοκρατία των πολιτών, αλλά κι επίσης οι ανθρωπιστικές της θέσεις ενάντια στους τεχνολογικούς κολοσσούς και την αλόγιστη χρήση των social media.

Το βράδυ της 27ης Ιουνίου, ο ουρανός της Θεσσαλονίκης θα ξεχειλίσει από μεθυστικές μελωδίες, από μουσικές με άρωμα Μέσης Ανατολής, Μεσογείου, Κέλτικες. Μια μυσταγωγική νύχτα στις μουσικές του κόσμου από την απόλυτη ιέρεια του είδους. Τη Loreena McKennitt.

Εισιτήρια: more.com και Public

Τιμές εισιτηρίων:

Early Bird 33€.

Στην πρώτη φάση της προπώλησης, η τιμή διαμορφώνεται στα 37€, στη δεύτερη φάση, 40€ και στο ταμείο θα κοστίζουν 45€.

Η προπώληση ξεκινά την Παρασκευή 1η Μαρτίου.

Δελτίο Τύπου

Ενημερωθείτε εδώ για όλες τις συναυλίες στην Ελλάδα.

  • SHARE
  • TWEET