David Coverdale: «To "Is This Love" αρχικά προοριζόταν για την Tina Turner»

O frontman των Whitesnake αποκάλυψε το παρασκήνιο της δημιουργίας του μεγάλου hit του συγκροτήματος

26/05/2022 @ 14:58

Πριν μερικές εβδομάδες, οι Whitesnake κυκλοφόρησαν στη δημοσιότητα μια νέα συλλογή ονόματι "Greatest Hits", που περιλαμβάνει remixed εκδοχές μερικών από τα μεγαλύτερα hits τους.

Ανάμεσα στα 16 τραγούδια του άλμπουμ, περιλαμβάνεται και το κλασικό "Is This Love", που είχε σκαρφαλώσει στη 2η θέση του Billboard Hot 100, αποτελώντας την δεύτερη μεγαλύτερη επιτυχία της μπάντας πίσω από το "Here I Go Again".

Σε πρόσφατη συνέντευξη του με αφορμή την προώθηση της συλλογής, ο τραγουδιστής του σχήματος, ο εμβληματικός David Coverdale, αποκάλυψε το παρασκήνιο της δημιουργίας του κομματιού:

«Αρχικά προοριζόταν για την Tina Turner. Οι φίλοι και συνεργάτες μου στην EMI έψαχναν για κομμάτια για να διαδεχθούν την εντυπωσιακή πορεία της Tina. Το άλμπουμ με το "What's Love Got To Do With it" ήταν τεράστια επιτυχία και έψαχναν για κομμάτια. Επειδή ήξεραν πως θα έψαχνα παλιότερες ιδέες και συνθέσεις μου, με ρώτησαν να τους ενημερώσω αν έβρισκα τίποτα που πιστεύω θα ταίριαζε στην Tina - ήξεραν πως είμαι μεγάλος οπαδός της.

Οπότε, αρχικά το "Is This Love" προοριζόταν για την Tina Turner».

Όσον αφορά τη δημιουργία του κομματιού, ο Coverdale ανέφερε:

«Ο John Sykes και εγώ νοικιάσαμε μια βίλλα στη Νότια Γαλλία και δουλεύαμε διαφορετικές ώρες, αυτός βραδινές εγώ πρωινές. Μια μέρα, ενώ το απόγευμα πήγαινε να βάλει καφέ, σταμάτησε και άκουσε να παίζω στο κομμάτι και με ρώτησε ποιό είναι, γιατί του άρεσε. Του είπα πως αυτό είναι της Tina. Όμως, αφού πήρε τον καφέ του έκατσε, έπιασε την κιθάρα και άρχισε να παίζει αυτές τις χαρακτηριστικές συγχορδίες του. Οι ιδέες του συνεισέφεραν σε όμορα πράγματα τα οποία εγώ δεν θα σκεφτόμουν.

Όταν αργότερα, το άκουσε η Geffen τους είπα πως πάει για την Tina. Μας έφεραν όμως αντίρρηση, είπαν πως αυτό είναι κομμάτι για τους Whitesnake. Και έτσι προέκυψε ένα από τα μεγαλύτερα τραγούδια μας».

Υπενθυμίζεται πως οι Whitesnake αναμένονται να εμφανιστούν τον Ιούλιο στην Τεχνόπολη στα πλαίσια της αποχαιρετιστήριας περιοδείας τους.

  • SHARE
  • TWEET