Η δισκογραφική των Led Zeppelin διεκδικεί 613.000 δολάρια για την δίκη του "Stairway To Heaven"

Η Warner/Chappell Music απαιτεί υψηλή αποζημίωση για την πολύκροτη υπόθεση πνευματικής ιδιοκτησίας

11/07/2016 @ 13:28

Η Warner/Chappell Music αξιώνει αποζημίωση ύψους 613 χιλιάδων δολαρίων για την πρόσφατη δίκη περί της πνευματικής ιδιοκτησίας του "Stairway To Heaven".

Η εταιρεία διεκδικεί το μεγάλο χρηματικό ποσό ως επιστροφή των εξόδων στα οποία υπεβλήθη για την υπεράσπιση των Led Zeppelin κατά των ισχυρισμών περί παράνομης ιδιοποίησης πνευματικού έργου άλλου και κατηγόρησε για «μεγάλο παράπτωμα» τον δικηγόρο που υπέβαλε την σχετική μήνυση, σύμφωνα με τα Courthouse News.

Το σώμα των ενόρκων της εξαήμερης δίκης προ ημερών απεφάνθη ότι οι Led Zep δεν υπέκλεψαν τις αρχικές συγχορδίες του τραγουδιού "Taurus" των Spirit για να γράψουν το "Stairway To Heaven".

Τώρα, η Warner/Chappell ζητά να πάρει πίσω τα έξοδα που έκανε για την εκδίκαση της εν λόγω υπόθεσης του Michael Skidmore, που εκπροσώπησε νομικά ο δικηγόρος Francis Malofiy, του οποίου η άδεια επαγγέλματος έχει ανασταλεί προσωρινά.

Η Warner / Chappell αναφέρει σχετικά: «Το παράπτωμα του δικηγόρου του ενάγοντος στην υπόθεση αυτή αποτελεί συνέχεια του παραπτώματος που του «χάρισε» σημαντικού ύψους χρηματικές κυρώσεις, καθώς και την αναστολή τριών μηνών -και μίας ημέρας- στην Ανατολική Περιφέρεια της Pennsylvania. Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτού του δικαστικού αγώνα για την πνευματική ιδιοκτησία, ο Francis Malofiy συμπεριφέρθηκε με κατάφωρα αντιδεοντολογικό και προσβλητικό τρόπο. Ο ενάγων, έχοντας επιλέξει αυτόν ως δικηγόρο του στην Φιλαδέλφεια, παρά τις κυρώσεις και εν αναμονή της προσωρινής παύσης του, επικύρωσε το συνεχές παράπτωμα του συμβούλου του σε αυτή τη περίπτωση».

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι οι Malofiy και Skidmore από κοινού κατέθεσαν χιλιάδες έγγραφα «που κανείς λογικός άνθρωπος δεν θα θεωρούσε παραδεκτά» και προκάλεσαν «σύγχυση καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης».

Ένα από τα παραδείγματα που χρησιμοποιεί η Warner/Chappell επικεντρώνεται σε περιστατικό όπου ο Malofiy γνωστοποίησε στους ενόρκους μια συνέντευξη του μπασίστα των Zeppelin, John Paul Jones, την οποία παρουσίασε ως ηχογραφημένη το 1972, δηλαδή μόλις είχε γραφτεί το "Stairway To Heaven", ενώ η συνέντευξη είχε στην πραγματικότητα δοθεί είκοσι χρόνια αργότερα!

Η Warner/Chappell θα παρουσιάσει τον ισχυρισμό της ενώπιον του δικαστηρίου σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

  • SHARE
  • TWEET