Σε υποχρεωτική αργία ο δικηγόρος της μήνυσης του "Stairway To Heaven"

Αναστολή της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος για τον Francis Malofiy, λόγω «παραβίασης πολλών κανόνων συμπεριφοράς»

01/07/2016 @ 13:58

Ο Francis Malofiy είναι ο δικηγόρος που ανέλαβε την μήνυση που ασκήθηκε πρόσφατα στους Led Zeppelin για την υπόθεση αντιγραφής του "Stairway To Heaven" και πλέον δεν ασκεί την δικηγορία, τουλάχιστον για το επόμενο τρίμηνο.

Την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε ότι οι Zeppelin κέρδισαν την σχετική δίκη, μετά την ετυμηγορία των ενόρκων ότι η μπάντα δεν είχε «κλέψει» μέρος της σύνθεσης των Spirit, "Taurus". Το συγκρότημα αντιμετώπιζε την κατηγορία ότι είχε αντιγράψει μέρος του τραγουδιού του 1968. Την υπόθεση έφερε μέχρι τις δικαστικές αίθουσες ο Michael Skidmore, που διαχειρίζεται την περιουσία του μακαρίτη κιθαρίστα των Spirit και συνθέτη του επίμαχου τραγουδιού, Randy California.

Ο Malofiy, ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Skidmore που αποκάλεσε τους Page και Plant «session μουσικούς» κατά την διάρκεια της ομιλίας του, είπε επίσης στο σώμα των ενόρκων ότι θα έπρεπε να αναγνωρισθεί η συμβολή του Randy στο "Stairway To Heaven" λόγω της εικαζόμενης παράβασης. 

Σύμφωνα με τον Hollywood Reporter, τελικά, ο Malofiy θα υποστεί μια αναστολή της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος για τρεις μήνες και μία ημέρα, λόγω «παραβίασης πολλών κανόνων συμπεριφοράς» κατά την διάρκεια της εκδίκασης μιας άλλης υπόθεσης παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων, αυτήν τη φορά για το τραγούδι του Usher, "Bad Girls".

Το σχετικό ρεπορτάζ αναφέρει επίσης ότι ο Malofiy είχε γίνει αποδέκτης περισσοτέρων από εκατό ενστάσεων και «πολλαπλών νουθεσιών» κατά τη διάρκεια της δίκης των Led Zeppelin. Η τρίμηνη υποχρεωτική αργία από τα καθήκοντά του, αν και ισχύει μόνο στην Πολιτεία της Pennsylvania όπου και έλαβε χώρα η εκδίκαση της υπόθεσης του Usher, θα μπορούσε επίσης να επηρεάσει και την εργασία του στην Καλιφόρνια.

  • SHARE
  • TWEET