Ο Jon Oliva πάλεψε για δύο μήνες με τον κορωνοϊό

Θεωρεί πολύ πιθανή την επιστροφή των Savatage

22/03/2021 @ 08:51

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο "80's Glam Metalcast", ο Jon Oliva μίλησε για την μάχη που έδωσε πέρυσι με τον κορωνοϊό, αλλά και για τις εξελίξεις στο στρατόπεδο των Savatage.

«Το είχα για οκτώ εβδομάδες και δεν θα το ευχόμουν ούτε στον χειρότερο εχθρό μου στον κόσμο. Δεν θα το ευχόμουν σε κανέναν. Ήταν πραγματικά άγριο. Ήταν χάλια. Αλλά είμαι καλά τώρα. Και θα κάνω το εμβόλιο την επόμενη εβδομάδα. Και αυτό ήταν. Οπότε επέζησα.»

Στην συνέχεια βέβαια δεν παρέλειψε να αστειευτεί: «Δεν με θέλουν στον παράδεισο. Ο Χριστός δεν με θέλει εκεί πάνω γιατί το πρώτο πράγμα που θα κάνω στον παράδεισο θα είναι να χτυπήσω τον Paul O'Neill και τον Criss Oliva στο πρόσωπο.»

Για τις εξελίξεις στο στρατόπεδο των Savatage, ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός:

«Από την συναυλία στο Wacken το 2015, ανταλλάσσουμε ιδέες τηλεφωνικώς με τον Chris Caffery και τον Al Pitrelli για κάτι με τους Savatage. Γράφω υλικό για τους Savatage από το 2003, θα μπορούσα να κάνω ένα τετραπλά διπλό άλμπουμ εάν ήθελα. Οπότε ναι, ανταλλάσσουμε ιδέες και το κοιτάμε. Και δουλεύουμε επάνω σε ένα live που έδωσαν οι Savatage το 1997 στην Κολωνία, το ετοιμάζουμε για ένα livestream. Και είναι πραγματικά καλό.»

Όσον αφορά την πολυπόθητη επανένωση των Savatage, ανέφερε ότι είναι πολύ πιθανή: «Εάν είναι να συμβεί, θα κάνουμε μια επίσημη ανακοίνωση, δουλεύουμε όμως μαζί καθώς με την πανδημία και όλα τα σχετικά έχουμε βαρεθεί, δεν έχουμε τίποτα να κάνουμε.»

Αποκάλυψε τέλος ότι συζήτηση για την επιστροφή των Savatage γίνεται πριν από τον θάνατο του Paul O'Neill. Πρόθεση του Oliva ήταν να περιλαμβάνεται εκείνος αλλά και ο Zak Stevens στα φωνητικά, και το υλικό να καλύπτει όλες τις πλευρές του συγκροτήματος.

Ο Jon Oliva υπέστη εγκεφαλικό τον Απρίλιο του 2016, το οποίο φαίνεται να έχει ξεπεράσει, ενώ τον Ιούλιο του 2015, οι Savatage επανενώθηκαν για μία και μοναδική συναυλία μαζί με τους Trans-Siberian Orchestra στο Wacken.

Διαβάστε ακόμη:
«A Buyer's Guide»: Savatage
«10»: Τραγούδια για τον Paul O' Neill
Συνέντευξη Jon Oliva: «Όταν πέθανε ο Criss οι Savatage έγιναν Trans-Siberian Orchestra. Απλά, δεν είχαμε τα κότσια να αλλάξουμε το όνομα εκείνη την περίοδο»
Συνέντευξη Chris Caffery: «Δεν υπάρχει μπάντα που να συνεχίζει την κληρονομιά των Savatage»

  • SHARE
  • TWEET