Μπελάδες για τους Iron Maiden…

O πρώην frontman Dennis Willcock διεκδικεί τα πνευματικά δικαιώματα πέντε τραγουδιών

28/06/2018 @ 14:30

Μηνύσεις κατατέθηκαν εναντίον των Iron Maiden από τον πρώην τραγουδιστή της μπάντας Dennis Willcock αλλά και από τον μουσικό, Terry Wilson-Slesser.

Ο Willcock στρέφεται, δια της νομικής οδού, εναντίον των πρώην συνοδοιπόρων του για τα δικαιώματα πέντε διαφορετικών τραγουδιών ενώ ο Slesser για ένα τραγούδι.

Οι αξιώσεις των μηνύσεων εναντίον του συγκροτήματος αγγίζουν το ποσό των 2.000.000€.

Οι δικογραφίες στρέφονται εναντίον του Steve Harris, του Dave Murray αλλά και της εταιρείας πνευματικών δικαιωμάτων, Imagem London Limited με την αιτιολογία της παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων.

Θυμίζουμε πως ο Willcock έφυγε από το συγκρότημα το 1978 και εγκατέλειψε την μουσική βιομηχανία το 1980. Ο τρέχων ισχυρισμός του αναφέρει πως κατά τη διάρκεια της θητείας του στους Iron Maiden έγραψε στίχους για τα κομμάτια "Prowler", "Charlotte The Harlot", "Phantom Οf Τhe Opera", "Iron Maiden" και "Prodigal Son".

Από την πλευρά του ο Terry Wilson-Slesser ισχυρίζεται πως οι στίχοι του, "Catch your soul he’s willing to fly away", στο "A Rainbow’s Gold" των Beckett, αντιγράφτηκαν από το κλασικό κομμάτι των Iron Maiden, "Hallowed Be Thy Name".

Εκπρόσωπος των Iron Maiden σχολίασε σχετικά:

«Αυτό είναι εξωφρενικό. Πρόκειται για γελοιότητες».

  • SHARE
  • TWEET