Όταν ο Ian Anderson πούλησε την Stratocaster του Lemmy

Η συγκυρία που οδήγησε στους Jethro Tull

07/04/2020 @ 17:08

Σε μια συνολικά πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε στο Classic Rock, o Ian Anderson θυμήθηκε μεταξύ άλλων πως κατέληξε να παίζει φλάουτο το μακρινό 1967, γεγονός που καθόρισε σε σημαντικό βαθμό την μουσική και την εικόνα των Jethro Tull.

«Έπαιζα κιθάρα και φυσαρμόνικα, αλλά ως κιθαρίστας ποτέ δεν θα ήμουν τόσο καλός όσο ο Eric Clapton, τόσο απλά. Έτσι πούλησα την Fender Stratocaster μου, της οποίας προηγούμενος ιδιοκτήτης ήταν ο Lemmy Kilmister, ο οποίος ήταν τότε ο ρυθμικός κιθαρίστας των Rockin' Vickers, και αγόρασα ένα φλάουτο, χωρίς προφανή λόγο. Φαινόταν ωραίο και λαμπερό. Στην αρχή δεν μπορούσα να βγάλω ούτε μια νότα. Το έβαλα πίσω στην θήκη του και δεν το ξανάγγιξα για έξι μήνες, μέχρι που κάποιος μου είπε: Δεν φυσάς στην τρύπα, φυσάς κατά μήκος - Α, εντάξει. Ξαφνικά έβγαλα νότα, μετά κι άλλη, κι άλλη. Μέσα σε μια εβδομάδα έπαιζα blues solos και έγινε μέρος της εμφάνισής μας. Αυτή ήταν η αρχή του Jethro Tull με τον τύπο που στέκεται στη μέση να παίζει το φλάουτο ενώ στέκεται στο ένα πόδι. Από τότε που άρχισα να παίζω φυσαρμόνικα στο Marquee Club, πάντα στεκόμουν στο δεξί πόδι.»

Τον Νοέμβριο που μας πέρασε κυκλοφόρησε η επίσημη βιογραφία του συγκροτήματος με τίτλο "The Ballad of Jethro Tull", ενώ για το φθινόπωρο έχει προγραμματιστεί η περιοδεία "Jethro Tull: The Prog Years Tour".

  • SHARE
  • TWEET