Gene Simmons: «Οι νέοι οπαδοί ευθύνονται για τον θάνατο του rock»

Ο διάσημος μουσικός επιτέθηκε και στις streaming υπηρεσίες

08/02/2021 @ 11:57

Σε νέα του συνέντευξη, ο frontman των Kiss, Gene Simmons, συνεχίζοντας να υπερασπίζεται την άποψή του πως το rock έχει πεθάνει, αυτή τη φορά έστρεψε τα βέλη της κριτικής του προς τους νέους ακροατές.

Ο Simmons αρχικά είχε εκφράσει την άποψη αυτή το 2014 σε συνέντευξη του, ενώ πριν από ένα μήνα επανήλθε υποστηρίζοντας πως οι νέες μπάντες δεν έχουν αφιερώσει χρόνο στο να δημιουργήσουν σπουδαία νέα πράγματα.

Αυτή τη φορά, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Νέας Υόρκης, ο διάσημος μουσικός ανέφερε:

«Το rock έχει πεθάνει από όλες τις απόψεις και στον πυρήνα του προβλήματος βρίσκονται οι νέοι οπαδοί. Σκοτώσατε αυτό που οι ίδιοι αγαπάτε. Από τη στιγμή που εμφανίστηκε το streaming, πήρατε την ευκαιρία από τα νέα συγκροτήματα που ήταν στις σκιές, που δεν μπορούν να παραιτηθούν από τη δουλειά τους, επειδή όταν κατεβάζετε μουσική τα κέρδη για αυτά είναι ελάχιστα.

Ως συνέπεια αυτού, εκατομμύρια, για να μην πω δισεκατομμύρια downloads απαιτούνται για να βγάλει κάποιος καλλιτέχνης αξιοσημείωτο κέρδος. Οι οπαδοί ευθύνονται για αυτό, με αποτέλεσμα η βιομηχανία να είναι νεκρή».

Ο Simmons αναμένεται να εμφανιστεί στο επερχόμενο ντοκιμαντέρ "Rock Camp", ενώ υπενθυμίζουμε πως Παραμονή Πρωτοχρονιάς οι Kiss πραγματοποίησαν μια εντυπωσιακή διαδικτυακή συναυλία στο Dubai.

  • SHARE
  • TWEET