Οι Gauze ανακοίνωσαν τη διάλυσή τους

Το επιδραστικό ιαπωνικό hardcore σχήμα έριξε αυλαία έπειτα από 41 χρόνια

28/11/2022 @ 13:41

Με ανακοίνωσή τους μέσω του Twitter, οι Gauze ανακοίνωσαν τη διάλυσή τους.

Το επιδραστικό και ιστορικό ιαπωνικό hardcore σχήμα, έβαλε τέλος σε μια πορεία 41 χρόνων, αρχής γενομένης από το 1981, έχοντας κυκλοφορήσει 6 full length στο ενδιάμεσο.

Υπενθυμίζεται πως το 2021 οι Gauze επέστρεψαν δισκογραφικά έπειτα από 14 χρόνια, κυκλοφορώντας το εκπληκτικό "言いたかねえけど目糞鼻糞", ένα από τα καλύτερα hardcore/crust άλμπουμ της χρονιάς του.

Σύμφωνα με μετάφραση της ανάρτησής τους, οι Gauze εξήγησαν πως είχε συμφωνηθεί πως όταν αποχωρούσε ένα μέλος από τη σύνθεση της μπάντας, αυτή θα διαλυόταν, με την τελευταία πώληση T-shirt να λαμβάνει χώρα στο Koenji Record Shop Base.

Η εν λόγω στάση της μπάντας, φέρνει κατά νου μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις που είχε δώσει το 1997 στο εμβληματικό Maximum Rocknroll, όπου δήλωναν πως:

«Για να είμαστε ειλικρινείς, αν φύγει ένα μέλος, δεν θα υπάρχουν Gauze. Δεν αλλάζουμε μέλη. Δεν έχει να κάνει με το πόσο καλά παίζουν, αλλά με το πως σκέφτονται ή νιώθουν τη μπάντα».

Σημειώνεται πως οι Gauze από την ίδρυσή τους, το φθινόπωρο του 1981 στο Τόκυο, συνέβαλαν στη διάδοση και καθιέρωση της τότε ακμάζουσας και επιδραστικής ιαπωνικής D.I.Y. σκηνής, με δίσκους όπως το "Equalizing Distort" (1986) και "限界は何処だ (Genkai wa dokoda)" (1991) που ανέπτυσσαν το πολιτικοποιημένο, ταχύτατο και τεχνικό, με επιρροές από thrash metal, d-beat/hardcore τους, θα διοργάνωναν τακτικά συναυλίες υπό την ονομασία "Disinfection GIG".με την τελευταία να λαμβάνει χώρα στις 26 Νοεμβρίου, όντας η υπ' αριθμόν 176 από την μπάντα.

  • SHARE
  • TWEET