Έφυγε από τη ζωή ο CJ Snare των Firehouse

Ο χαρισματικός ερμηνευτής είχε αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια

08/04/2024 @ 09:10

Έφυγε από τη ζωή την περασμένη Παρασκευή σε ηλικία 64 ετών ο CJ Snare των Firehouse.

Η δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή εχθές μέσω μιας συγκινητικής ανακοίνωσης του συγκροτήματος.

Σύμφωνα με σχετική δήλωση της κόρης του Snare, Heather στο δίκτυο TMZ, αιτία θανάτου είναι η καρδιακή προσβολή.

Σε ανάρτησή της, η σύντροφος του Katherine Little αναφέρει ο CJ Snare διαγνώστηκε με καρκίνο του παχέος εντέρου σταδίου Δ τον Σεπτέμβριο του 2020.

Τον Σεπτέμβριο του 2021 υποβλήθηκε σε επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση αλλά πριν από έναν χρόνο παρουσιάστηκαν νέα προβλήματα, με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε νέα επέμβαση τον περασμένο Οκτώβριο, η οποία τον άφησε αρκετά αδύναμο.

Χαρισματικός τραγουδιστής και καταρτισμένος κιμπονρίστας, ο CJ Snare έλαμε με τους Firehouse στο ομώνυμο ντεμπούτο τους που κυκλοφόρησε το 1990 και έγινε διπλά πλατινένιο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το "Firehouse" καθιερώθηκε ως ένα από τα καλύτερα hard rock άλμπουμ τουλάχιστον για την δεκαετία του 1990 και ακολουθήθηκε το 1992 από το "Hold Your Fire" που ανοίγει με το τρομερό single "Reach For The Sky".

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το 1992, οι Firehouse το βραβειο "Favorite Heavy Metal/Hard Rock New Artist" στα American Music Awards, επικρατώντας των Nirvana και των Alice In Chains.

Μετά το "Prime Time" του 2003 κυκλοφόρησε μόνο η συλλογή επανεκτελέσεων "Full Circle" το 2011, ωστόσο όλα αυτά τα χρόνια οι Firehouse συνέχισαν με σταθερό ρυθμό τις ζωντανές εμφανίσεις σε όλο τον κόσμο.

Επισκέφθηκαν την χώρα μας δύο φορές για συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τον Οκτώβριο του 2008 και τον Οκτώβριο του 2010, αφήνοντας συνολικά εξαιρετικές εντυπώσεις.

Ο CJ Snare αντικαταστάθηκε προσωρινά από τον Andrew Freeman το 2021, ενώ από πέρυσι, την θέση του καλύπτει ο Nate Peck.

  • SHARE
  • TWEET