Οι Faces ηχογραφούν καινούρια μουσική έπειτα από τέσσερις δεκαετίες

Oι Ronnie Wood και Rod Stewart επέστρεψαν στο στούντιο μαζί με τον Kenney Jones

20/07/2021 @ 12:38

Το βρετανικό rock σχήμα των Faces ηχογραφεί νέα μουσική τέσσερις δεκαετίες μετά τη διάλυσή του.

Μιλώντας στους Times, Ronnie Wood, αποκάλυψε πως συνάντησε τους, συνοδοιπόρους του στο ιστορικό σχήμα, Rod Stewart και Kenney Jones πρόσφατα στο στούντιο, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στη συνεργασία του με τον Mick Jagger πάνω σε επικείμενη κυκλοφορία των Rolling Stones:

«Είδα τον Mick εδώ την περασμένη εβδομάδα, καθώς και τους Rod και Kenney μόλις χτες.

Εγώ και ο Mick δουλεύουμε πάνω σε εννέα νέες συνθέσεις για μια επετειακή επανέκδοση του "Tatoo You", ενώ με τους Rod και Kenney ηχογραφούμε νέα μουσική για τους Faces.

Είχα μια θέση στην πρώτη σειρά για κάποια σπουδαία rock 'n' roll projects το τελευταίο χρονικό διάστημα».

Σημειώνεται πως οι Faces ιδρύθηκαν το 1969 από τις στάχτες των Small Faces, με το βραχύβιο σχήμα να διαλύεται επίσημα το 1975 έπειτα από την αποχώρηση του Rod Stewart. Την ίδια χρονική περίοδο, ο Wood εισήλθε στους Rolling Stones, ενώ στο διάστημα των έξι ετών που έμεινε ενεργή η μπάντα, ηχογράφησε τέσσερα άλμπουμ, με τελευταίο το  "Ooh La La" του 1973.

Επιπρόσθετα, η μπάντα επανενώθηκε επί σκηνής στα Brit Awards του 2020, παρουσιάζοντας ζωντανά το κομμάτι "Stay With Me", ενώ το 2014 έφυγε από τη ζωή ο κιμπορντίστας και αυθεντικό μέλος της μπάντας, Ian McLagan.

Υπενθυμίζεται πως πριν λίγες ημέρες οι Rolling Stones κυκλοφόρησαν σε φυσική μορφή την συναυλία που έδωσαν στην παραλία της Copacabana το 2006.

  • SHARE
  • TWEET