«Έφυγε» σε ηλικία 73 ετών ο Otis Clay

Ο θρύλος της soul/R&B πέθανε στην πατρίδα του, το Chicago

10/01/2016 @ 09:41

Ο θρυλικός soul τραγουδιστής Otis Clay έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών, στην πατρίδα του το Chicago, έπειτα από καρδιακό επεισόδιο.

Ο Clay είχε γεννηθεί στο Bolivar County (Mississippi) το 1942 και μεγάλωσε σε μουσική οικογένεια. Ξεκίνησε την καριέρα του τραγουδώντας gospel στην εκκλησία. Την δεκαετία του '50 και του '60 τραγουδούσε σε διάφορα gospel σχήματα. Το 1965 υπέγραψε στην One-derful! Records. Η πρώτη του επιτυχία ήρθε με "That's How It Is (When You're In Love)" το 1967.

To 1971 υπέγραψε στην Hi Records και ηχογράφησε πολλούς από τους πιο γνωστούς soul blues δίσκους του. Το μεγαλύτερο hit του ήρθε το 1972 με το "Trying To Live My Life Without You".

Συνέχισε να ηχογραφεί τις δεκαετίες του '80 και του '90 σε πιο αργούς ρυθμούς.

Το 2007 κυκλοφόρησε τον gospel δίσκο "Walk A Mile In My Shoes". Ήταν υποψήφιος για Grammy στην κατηγορία "Best Traditional Vocal R&B Performance". To 2013 εισήλθε στο Blues Hall Of Fame και πέρσι κυκλοφόρησε μαζί με τον Billy Price το άλμπουμ "This Time For Real".

Μετά την είδηση του θανάτου του, ο Price δήλωσε: «Όταν πέρασε το σοκ, μου έμεινε το συναίσθημα ευγνωμοσύνης που είχα την τύχη να τον γνωρίσω, να τραγουδήσω μαζί του και να μάθω από έναν από τους δασκάλους του είδους. Για πρώτη φορά τραγουδήσαμε μαζί το 1983 και είμαι γεμάτος όμορφες αναμνήσεις από τις συναυλίες που δώσαμε μαζί όλα αυτά τα χρόνια»

  • SHARE
  • TWEET