Οι Eagles μηνύουν το… Hotel California!

Το μικρό ξενοδοχείο στο Todos Santos του Μεξικού «οικειοποιείται» τη μεγάλη επιτυχία της μπάντας

04/05/2017 @ 13:42

Οι Eagles κατέθεσαν μήνυση εναντίον μεξικάνικου ξενοδοχείου, κατηγορώντας τους ιδιόκτητες πως χρησιμοποιούν το όνομα "Hotel California", χωρίς την άδειά τους.

Στη μήνυση που κατατέθηκε σε δικαστήριο της Καλιφόρνια, το συγκρότημα ισχυρίζεται πως οι κάτοχοι του μικρού ξενοδοχείου στο Todos Santos, δημιουργούν την εντύπωση στους πελάτες πως η επιχείρησή τους σχετίζεται με το γνωστό κομμάτι τους, αναπαράγοντας στο σαλόνι τη μουσική τους και πουλώντας είδη που σχετίζονται με αυτή.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα, τα διαφημιστικά φυλλάδια του ξενοδοχείου αφήνουν σαφείς υπόνοιες πως οι στίχοι της μεγάλης επιτυχίας είναι εμπνευσμένοι από την μικρή αυτή επιχείρηση.

Οι Eagles επικαλούνται σημαντική βλάβη του ονόματός τους και ζητούν την άμεση διακοπή της λειτουργίας του, υπό την συγκεκριμένη επωνυμία.

Το εν λόγω ξενοδοχείο ονομάστηκε Hotel California όταν πρωτάνοιξε τις πόρτες του στο κοινό αλλά στην πορεία η επωνυμία του άλλαξε πολλές φορές. Εν τέλει, αγοράστηκε από τον John και την Debbie Stewart το 2001, οι οποίοι, σύμφωνα με τους Eagles, επανέφεραν στην επιχείρηση το αρχικό της όνομα.

  • SHARE
  • TWEET