John Dolmayan: «Ο Tankian εκφράζει τον εαυτό του, όχι τους System Of A Down»

Ο ντράμερ των System Of A Down μιλά για τη τη διαφορετικότητα των απόψεων του με τον κουνιάδο του, Serj Tankian

01/10/2020 @ 16:55

Ο ντράμερ των System Of A Down, John Dolmayan, έχει βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό για δηλώσεις που έχει κάνει και οι οποίες στηρίζουν τον Πρόεδρο των Η.Π.Α., Donald Trump. Οι απόψεις του αυτές, αν και εκ διαμέτρου αντίθετες με αυτές του frontman των System Of A Down, Serj Tankian, δεν φαίνεται να στέκονται εμπόδιο στις σχέσεις τους. Όπως εξομολογήθηκε πρόσφατα: «(Εγώ και ο Serj) είμαστε κουνιάδοι. Έχουμε παντρευτεί δύο αδερφές. Αυτός πήρε την μεγαλύτερη και εγώ την νεότερη. Φυσικά αυτό έγινε κατά τύχη - δεν το σχεδιάζαμε».

Μιλώντας για τον τρόπο που εκφράζεται στα κοινωνικά και δίκτυα και το αν αυτός παρεξηγείται, δήλωσε: «Είμαι αρκετά ανοιχτόμυαλος. Δεν νομίζω ότι αυτό φαίνεται στις αναρτήσεις μου στο Instagram, επειδή συνήθως όταν τις κάνω, είμαι σε ένταση - κάτι με έχει αναστατώσει. Και στο τέλος της μέρας, αυτές είναι οι απόψεις μου».

Σχετικά με το λόγο που έγινε πιο εκφραστικος πολιτικά τους τελευταίους μήνες, ο Dolmayan είπε: «Ένας από τους λόγους που έκανα τις αναρτήσεις είναι επειδή οι System Of A Down έχουν την υστεροφημία των αριστερών, αλλά δεν ισχύει πάντα αυτο. Ο Serj, φυσικά, είναι υπέυθυνος για τους στίχους, αλλά δεν εξέφραζαν πάντα την μπάντα όπως θα θέλαμε να κάνουν. Είμαστε τέσσερα άτομα στο συγκρότημα. Δεν μιλάω εξ ονόματος κανενός, ούτε και ο Serj. Αλλά επειδή αυτός έχει την πλατφόρμα της συγγραφής στίχων, η αντίληψη εκεί έξω ήταν ότι έτσι αισθάνεται η μπάντα συνέχεια, ενώ δε νομίζω ούτε ο Serj να το έκανε κάθε στιγμή».

«Υποτίθεται ότι έχεις ποικιλία γνώμης ακόμα και μέσα στο ίδιο σου το μυαλό, και πρέπει να κρίνεις τα πράγματα με πληροφορίες που σου παρουσιάζονται. Σε πολλούς από τους στίχους συμφωνούσα εκείνη την περίοδο - για παράδειγμα, για την αναρρύθμιση του σωφρονιστικού συστήματος. Κάποια πράγματα που ο Trump έχει όντως κάνει. Απλά δεν πιστεύω ότι είναι όσο μαύρο και άσπρο όσο οδηγούμαστε να πιστεύουμε, αν δεν έχεις ανοιχτό μυαλό για τα πράγματα και δεν εμβαθύνεις στους λόγους που γίνονται και δεν ανακαλύπτεις μόνος σου πράγματα, και απλά λες «Οκ, είμαι Ρεπουμπλικάνος» ή «Είμαι Δημοκρατικός, και αυτό θα είμαι σε όλη μου τη ζωή», ζημιώνεις τον εαυτό σου» σχολίασε αναφορικά με την κριτική σκέψη που οφείλει να έχει ο καθένας.

Ο Dolmayan έδωσε την δική του εξήγηση για την δημοσιοποίηση της πολιτικής άποψης του: «Ένας από τους βασικότερους λόγους που μπήκα σε αυτόν τον κόπο και κάνω κακό σε μένα με το να αναρτώ αυτά τα πράγματα είναι επειδή δεν είναι δημοφιλείς απόψεις, αλλά ένας από τους λόγους που το κάνω είναι επειδή, αν είσαι οπαδός των System και σου αρέσει η μουσική, σου αρέσουν κάποιοι στίχοι... Αλλά αν δεν συμφωνείς απαραίτητα με το μήνυμα τους, τι κάνεις; Αν νομίζεις ότι ο Serj είναι ο εκφραστής της μπάντας, ο οποίος φωνητικά είναι, όχι αναγκαστικά ιδεολογικά, τότε δεν έχεις που να πας. Οπότε ήθελα να παρουσιάσω μια διαφορετική άποψη για να δώσω στα παιδιά εκεί έξω που σκέφτονται διαφορετικά και κριτικά, όχι απαραίτητα ακολουθώντας τους κανόνες, ότι υπάρχει μια διαφορετική επιλογή, είναι εντάξει να έχεις ποικιλία γνώμης, όσο αυτό γίνεται ειρηνικά».

«Δεν έχω κανένα πρόβλημα με το Black Lives Matter και τους Antifa, αν δρουν ειρηνικά. Είναι το βιαίο κομμάτι τους (με το οποίο έχω πρόβλημα). Και η ατζέντα τους, η οποία είναι, πιστεύω, μαρξιστική. Όσο δεν μου αρέσει η μαρξιστική ατζένα και ο κομμουνισμός και ο σοσιαλισμός γενικότερα - επειδή δεν λειτουργούν, και αγαπώ την Αμερική και θέλω όλοι να έχουν την ικανότητα να πετύχουν σε αυτή, δεν θα εναντιωθώ ποτέ στο δικαίωμα τους να εκφράσουν την γνώμη τους, επειδή πιστεύω στο Σύνταγμα. Έχω πρόβλημα όταν χρησιμοποιούν αντίστροφο μακαρθισμό, πράγμα το οποίο συμβαίνει τώρα, με την κουλτούρα ακύρωσης και την υποτίμηση των ατόμων που σκέφτονται διαφορετικά ή έχουν διαφορετικό πλαίσιο σκέψης από το ηθικά ανώτερο επίπεδο από το οποίο (θεωρούν πως) έρχονται οι αριστεροί τον τελευταίο καιρό. Με αυτό έχω πρόβλημα. Και αυτό υπάρχει και στην μπάντα σε ένα βαθμό. Αν και ο Serj είναι αρκετά ανοιχτόμυαλος, νομίζω ότι αυτή η παραφροσύνη και το μίσος για τον Trump, έχει στερήσει μερική από την κοινή αξιοπρέπεια, έχει πάρει από τους ανθρώπους την ικανότητα να ακούνε και να δέχονται τα πράγματα όπως είναι. Ο τύπος (Trump) έχει κάνει πολύ καλό στον κόσμο. Δεν είναι κάθε πολιτική του καλή, αλλά έχει κάνει αρκετό καλό στην χώρα, και πρέπει να του αναγνωριστεί αυτό» δήλωσε για τον Πρόεδρο των Η.Π.Α. και τα κινήματα Black Lives Matter και Antifa.

Ο ντράμερ των System Of A Down εκθείασε τον frontman του σχήματος για ακόμα μια φορά, λέγοντας «Και πάλι, πιστεύω ότι ο Serj βλέπει τον εαυτό του πως κάνει το σωστό. Και πραγματικά νοιάζεται για τον κόσμο. Και έχει κάνει αρκετά για άτομα και το έθνος μας επίσης. Προσπαθεί να βοηθήσει τον κόσμο. Πιστεύω ότι είναι έμφυτα καλός άνθρωπος. Αλλά και πάλι, είναι η ηθική ανωτερότητα που νομίζουν πως βρίσκονται - όπως την αντιλαμβάνονται, η οποία τους τυφλώνει από το να είναι ανοιχτοί σε ιδέες που ίσως βλέπουν λάθος».

O John Dolmayan φέτος κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο με τους These Grey Men, στο οποίο μάλιστα συνεργάστηκε και με τον Serj Tankian στη διασκευή του David Bowie, "Starman".

  • SHARE
  • TWEET