«Έφυγε» η Rachel Nagy των Detroit Cobras

Ήταν τραγουδίστρια και ιδρυτικό μέλος του garage rock σχήματος

17/01/2022 @ 18:26

Έφυγε από την ζωή η Rachel Nagy, τραγουδίστρια και ιδρυτικό μέλος των Detroit Cobras. Την δυσάρεστη είδηση μετέφερε ο Greg Cartwright των Oblivians -χωρίς να έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες- αναφέροντας μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

«Με βαριά καρδιά και μεγάλη θλίψη ανακοινώνουμε την απώλεια της αγαπημένης μας φίλης και συναδέλφου, Rachel Lee Nagy. Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσουμε πλήρως τη θλίψη μας καθώς θυμόμαστε μια ζωή που κόπηκε απότομα, αλλά παραμένει ζωτικής σημασίας και πηγή έμπνευσης για όλους όσους την γνώρισαν και την αγάπησαν.

Με τους Detroit Cobras, η Rachel Nagy μετέφερε την φλόγα του rock, της soul και του r'n'b στους θαυμαστές σε όλο τον κόσμο. Περισσότερο από μια ερμηνεύτρια, ενσάρκωσε το πνεύμα της ίδιας της μουσικής και την ανέβασε σε νέα ύψη με τη δική της βαθιά επιδραστική φωνητική δύναμη. Ξέρω ότι δεν είμαι ο μόνος όταν λέω ότι με ενέπνευσε η ζωντάνια της, η άγρια ​​έντασή της και η ευαισθησία της.»

Από τα μέσα της δεκαετίας του '90 και έπειτα, οι Detroit Cobras αποτέλεσαν εκλεκτό μέρος της περίφημης και ακμάζουσας garage rock σκηνής του Detroit, αποκτώντας φήμη από τις διασκευές που επιχειρούσαν σε παλαιότερα κομμάτια.

Κυκλοφόρησαν πέντε μεγάλα άλμπουμ μεταξύ 1998 και 2007, απέκτησαν δημοφιλία στην Μεγάλη Βρετανία με το περιοδικό Classic Rock να τους χαρακτηρίζει ως την κορυφαία μπάντα διασκευών όλων των εποχών, ενώ είχαν επισκευτεί και την χώρα μας για συναυλίες τον Δεκέμβριο του 2004.

  • SHARE
  • TWEET