Ένα 25λεπτο κομμάτι με ...έξι διαφορετικούς Dave Grohls

Ο «άνθρωπος-ορχήστρα» σε ένα νέο project

15/05/2018 @ 14:42

Αν και ο Dave Grohl ήταν ο μόνος μουσικός που δούλεψε στο πρώτο άλμπουμ των Foo Fighters, αυτό που ανακοίνωσε τις προηγούμενες μέρες είναι ελαφρώς διαφορετικό.

Το σόλο project που έχει κατά νου αφορά ένα 25λεπτο instrumental κομμάτι, στο οποίο ο ίδιος θα αναλάβει να παίξει όλα τα όργανα της ενορχήστρωσης.

«Έχω ένα στούντιο στο L.A. όπου σκέφτομαι να συγκεντρώσω τα όργανά μου. Drum kits, lead και ρυθμικές κιθάρες, μπάσο κλπ. Θα ηχογραφήσω το πρώτο μέρος των ντραμς, μετά θα μεταφερθώ σε ένα άλλο drum set για να ηχογραφήσω ένα άλλο μέρος πάνω στο προηγούμενο. Κάτι αντίστοιχο θα συμβεί με τις κιθάρες».

Ο Grohl θα κινηματογραφήσει τα εν λόγω sessions, καθώς η δημιουργία του ντοκιμαντέρ "Sound City", συνέβαλε στην πολυπραγμοσύνη του καλλιεργώντας του ένα ακόμα ενδιαφέρον.

«Θα κινηματογραφήσουμε με πολλές κάμερες έτσι ώστε, όποιος ενδιαφέρεται, να έχει στο τέλος την δυνατότητα να παρακολουθήσει τη διαδικασία δημιουργίας ενός 25λεπτου κομματιού, με τη συμμετοχή έξι διαφορετικών Dave Grohls, σε ένα take».

Να θυμίσουμε πως πρόσφατα ο δημοφιλής μουσικός κάλεσε στη σκηνή την κόρη του και διασκεύασε ένα κομμάτι της Adele.

  • SHARE
  • TWEET