Νέα κυκλοφορία από τους Cult Of Luna

Θα περιέχει συνεργασία με τον Mark Lanegan

12/11/2020 @ 16:15

Η σουηδική post-metal μπάντα, Cult Of Luna, πρόκειται να κυκλοφορήσει ένα καινούργιο EP μέσα στο 2021.

Πιο συγκεκριμένα, ο διάδοχος του περσινού "A Dawn To Fear" θα κυκλοφορήσει στις 5 Φεβρουαρίου του 2021 και θα έχει τίτλο "The Raging River".

Το συγκρότημα δήλωσε σχετικά με το επερχόμενο EP:

«Το “The Raging River” λειτουργεί περισσότερο σαν γέφυρα. Ένα ενδιάμεσο σημείο που πρέπει να διασχιστεί ώστε να ολοκληρωθεί αυτό που ξεκινήσαμε με το "A Dawn To Fear". Είναι μια απρόσκοπτη συνέχιση της συνθετικής διαδικασίας και της δημιουργικής νοοτροπίας που μας οδηγούσε τα τελευταία χρόνια. Είναι ένας ενδιαφέρον και ενδοσκοπικός τρόπος δουλειάς, αφήνοντας το ένστικτο να δείχνει τον δρόμο και έπειτα να καλούμαστε να βγάλουμε άκρη που μας βγάζει. Αλλά δεν ήταν όλο το ταξίδι γραμμικό, μερικές διαστάσεις αυτού ήταν ξεκάθαρα κυκλικές». 

«Είμαστε οπαδοί του Mark Lanegan για πολλά χρόνια. Οπότε όταν το 2005 γράψαμε το κομμάτι "And With Her Came The Birds" είχαμε την φωνή του στο μυαλό μας και ο τίτλος εργασίας ήταν "The Lanegan Song". Αλλά δεν ήμασταν πολύ πάνω από 20 ετών και η έλλειψη αυτοπεποίθησης μας απέτρεψε ακόμα και να τολμήσουμε να ρωτήσουμε. Μας πήρε δεκαπέντε χρόνια για να βρούμε τα κότσια να το κάνουμε. Ακούγοντας την φωνή του στο "Inside Of A Dream" νιώθουμε κάτι λιγότερο από το να βρισκόμαστε μέσα σε ένα όνειρο».

Να υπενθυμίσουμε ότι η συνεργασία των Cult Of Luna με τη Julie Christmas στο "Mariner" βρέθηκε ανάμεσα στις 30 καλύτερες κυκλοφορίες της περασμένης δεκαετίας ενώ ψηφίστηκε και ο καλύτερος δίσκος του 2016 από τους συντάκτες του Rocking. 

Δείτε παρακάτω το tracklist και το εξώφυλλο του "The Raging River".

cult-of-luna-raging-river-cover

01. Three Bridges (8’45)
02. What I leave Behind (5’58)
03. Inside of A Dream (3’20) - featuring Mark Lanegan
04. I Remember (8’09)
05. Wave After Wave (12’22)

  • SHARE
  • TWEET