Video ντοκουμέντο: Οι Cathedral διασκευάζουν Saint Vitus το 1995 με τον Jimmy Bower στα τύμπανα

Επτά χρόνια μετά την διάλυσή τους, οι Βρετανοί ανοίγουν τα πλούσια αρχεία τους

17/11/2020 @ 17:12

Πιθανώς η καραντίνα να έχει και τη θετική πλευρά της, καθώς τα δύο σταθερά μέλη των Cathedral καθ' όλη της 25χρονη πορεία τους, δηλαδή ο τραγουδιστής Lee Dorrian και ο κιθαρίστας Gaz Jennings, ανέτρεξαν στα αρχεία της μπάντας και φέρνουν στο φως πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό από το παρελθόν.

Η αρχή έγινε χθες με promo video για το "Utopian Blaster" από την πρώτη εμφάνιση των Βρετανών doom metallers (ή heavy/stoner rockers κατ' άλλους) στην Αυστραλία, στις 12 Μαρτίου του 1996, με κομμένη για άγνωστο λόγο την χαρακτηριστική φράση "Huggy Bear Oh Yeah!", ενώ πολλά video αναμένεται να προστεθούν τους επόμενους μήνες στο κανάλι της μπάντας στο YouTube.

Σήμερα κιόλας ήρθε στο φως ένα ακόμη video με περιεχόμενη την διασκευή στο "White Magic/Black Magic" των Saint Vitus από εμφάνιση στο Atak Club του Enschede (Ολλανδία) στις 25 Νοεμβρίου του 1995.

Επιπλέον αξία στο ντοκουμέντο δίνει η παρουσία του Jimmy Bower στα τύμπανα, γνωστού ως κιθαρίστα ή ντράμερ των  Eyehategod, Crowbar, Down, και Superjoint Ritual.

Σύμφωνα με την περιγραφή, Cathedral και Crowbar συνπεριόδευαν και κατά την διάρκεια των soundcheck τζάμαραν μεταξύ άλλων τραγούδια των Witchfinder General, Pentagram και Saint Vitus.

Μάλιστα, κατά την διάρκεια της εν λόγω περιοδείας, ο Dorrian και ο Bower ξεκίνησαν ένα project ονόματι Marble Arch, το οποίο βασιζόταν σε περίεργους στίχους πάνω σε ανολοκλήρωτα τραγούδια κατά την διάρκεια ακροάσεων με αρκετό αλκοόλ στο tour bus!

Οι Cathedral ολοκλήρωσαν την πορεία τους το 2013 με την κυκλοφορία του "The Last Spire", ενώ τα μέλη τους παραμένουν δραστήρια σε διάφορα σχήματα και ο Lee Dorrian εξακολουθεί να ηγείται της Rise Above Records.

Μετά το άνοιγμα των αρχείων, μια ενδεχόμενη επανένωση της σπουδαίας μπάντας θα ήταν φυσικά παραπάνω από καλοδεχούμενη, αλλά αυτό προς ώρας το γνωρίζουν μόνο ο Dorrian και ο Jennings.

  • SHARE
  • TWEET