Θεαματική αύξηση στις πωλήσεις κασετών για το 2020

Δείτε τις πέντε κυκλοφορίες που πούλησαν περισσότερο για το πρώτο εξάμηνο στο Ηνωμένο Βασίλειο

21/07/2020 @ 12:24

Σύμφωνα με πληροφορίες του Official Charts, σχετικά με τις μουσικές πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι πωλήσεις κασέτας έχουν υπερδιπλασιαστεί για την φετινή χρονιά.

Η πιο απρόσμενη επιστροφή, όπως χαρακτηρίζει η εταιρεία της κασέτες, είδαν τις πωλήσεις τους να αυξάνονται κατά 103% για το πρώτο μισό του 2020, σε σχέση με το αντίστοιχο του προηγούμενου έτους.

Μόνο για το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, πωλήθηκαν 63.000 αντίτυπα, κάτι που καθιστά την χρονιά ικανή να ξεπεράσει και το 2003, όταν τότε οι πωλήσεις είχαν πατήσει τις 100.000.

Οι πέντε κασέτες με τις περισσότερες πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανήκουν κυρίως στον χώρο της pop μουσικής. Συγκεκριμένα, οι νέοι δίσκοι των Dua Lipa, Selena Gomez, 1975, Lady Gaga και 5 Seconds Of Summer, βρίσκονται στην κορυφή των πωλήσεων.

Μάλιστα, το "CALM" των 5 Seconds Of Summer πούλησε 12.000 κασέτες στην πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του, καθιστώντας το την ταχύτερα αγορασμένη κασέτα τα τελευταία 18 χρόνια.

Όσον αφορά την rock μουσική, αυτή εκπροσωπείται στην πρώτη εικοσάδα από τα τελευταία άλμπουμ των Ozzy Osbourne και Enter Shikari, ενώ στην ίδια λίστα περιλαμβάνονται και κυκλοφορίες των Sports Team, The Courteeners, Strokes, Pet Shop Boys και Tame Impala.

  • SHARE
  • TWEET