Bruce Springsteen: Τιμάται με το Βραβείο Woody Guthrie 2021

«O Woody έγραψε κάποια από τα σπουδαιότερα τραγούδια για την προσπάθεια της Αμερικής να πραγματώσει τα ιδανικά της»

05/05/2021 @ 12:45

Ο Bruce Springsteen ανακοινώθηκε ως ο αποδέκτης του Βραβείου Woody Guthrie για το 2021, το οποίο και θα παραλάβει σε ειδική διαδικτυακή τελετή μες τον μήνα.

Το ετήσιο βραβείο, απονέμεται από το Κέντρο Woody Guthrie σε καλλιτέχνες που αντανακλούν τις αξίες της εμβληματικής folk προσωπικότητας, αποδεικνύοντας, όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση, «πως μπορούν να αποτελέσουν εκπρόσωπο των αδυνάτων, όσων δεν έχουν φωνή, κατανοώντας το πως μπορεί η τέχνη τους να αποτελέσει μέσο βελτίωσης του κόσμου, ρίχνοντας φως στις αδικίες και το πως μπορούν να διορθωθούν».

Το βραβείο υφίσταται ως θεσμός από το 2014, με καλλιτέχνες όπως οι Chuck D (Public Enemy), Mavis Staples και Joan Baez να το έχουν επίσης παραλάβει.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Guthrie αποτελεί μια από τις μακροχρόνιες πηγές έμπνευσης και επιρροής για τον Springsteen, ο οποίος είχε στο παρελθόν δηλώσει πως το κλασικό του τραγούδι από το 1995, "The Ghost Of Tom Joad" ήταν άμεσα επηρεασμένο από τη σύνθεση του Guthrie, ονόματι 'The Ballad Of Tom Joad".

Επιπρόσθετα, ο σπουδαίος καλλιτέχνης έχει διασκευάσει πολλάκις συνθέσεις του θρυλικού μουσικού στις ζωντανές του εμφανίσεις, όπως τις "This Land Is Your Land", "I Ain't Got No Home" και "Blowin' Down the Road".

Σχολιάζοντας την τιμητική διάκριση, ο Springsteen, που το 2020 κυκλοφόρησε το εξαιρετικό "Letter To You", που συμπεριλαμβάνεται στα 30 καλύτερα άλμπουμ της χρονιάς όπως αναδείχθηκαν από το Rocking, ανέφερε:

«O Woody έγραψε κάποια από τα σπουδαιότερα τραγούδια για την προσπάθεια της Αμερικής να πραγματώσει τα ιδανικά της. Είναι μια από τις πιο σημαντικές επιρροές και πηγές έμπνευσης μου».

  • SHARE
  • TWEET