Η rock κοινότητα για τον θάνατο του Diego Maradona

Brian May, Liam Gallagher, Primal Scream, Massive Attack κ.ά. τιμούν την μνήμη του Θεού του ποδοσφαίρου

26/11/2020 @ 10:35

Η είδηση του θανάτου του Diego Maradona, το απόγευμα της Τετάρτης 25 Νοεμβρίου, έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία σοκάροντας τον πλανήτη.

Ο μεγαλύτερος rock star των γηπέδων, κατά πολλούς ο σπουδαιότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών έπειτα από ανακοπή καρδιάς και ενώ πρόσφατα ανάρρωνε από μια πετυχημένη εγχείρηση.

Σε ένα παιχνίδι της μοίρας, ο "Pibe de Oro", απεβίωσε την ίδια μέρα με τους George Best (25/11/05) και Fidel Castro (25/11/16).

Όπως ήταν αναμενόμενο, πλήθος καλλιτεχνών και προσωπικοτήτων από όλο το φάσμα του πολιτισμού, της πολιτικής και του αθλητισμού, απέτισαν φόρο τιμής με αναρτήσεις ή δηλώσεις τους σε μια μυθική προσωπικότητα.

Μεταξύ αυτών, ξεχωρίζουν η ανάρτηση του Brian May (Queen), του Liam Gallagher, των Primal Scream, Massive Attack, Sleaford Mods, Garbage, Tim Burgess, Peter Doherty (The Libertines) κ.ά., που είτε θυμήθηκαν κάποια προσωπική τους ανάμνηση με τον Maradona, είτε κάποια στιγμιότυπα από τα ποδοσφαιρικά του ανδραγαθήματα.

Υπενθυμίζουμε, πως σε μια αποστροφή του λόγου του αναφορικά με τις συγκρίσεις με τον Pele, ο Diegito είχε δηλώσει στο παρελθόν πως:

«Αν αυτός είναι ο Beethoven, εγώ είμαι ο Ron Wood, ο Keith Ritchards και ο Bono του ποδοσφαίρου. Όλοι αυτοί μαζί. Γιατί εγώ ήμουν το πάθος του ποδοσφαίρου».

  • SHARE
  • TWEET