Διαλύονται εκ νέου οι Nachtmystium

Ο ιδρυτής της μπάντας Blake Judd εξηγεί την απόφασή του σε μια μακροσκελή ανακοίνωση

16/06/2020 @ 12:48

Μια από τις πιο σημαντικές μπάντες του αμερικανικού black metal, φαίνεται πως διαλύεται εκ νέου και πιθανώς οριστικά, έπειτα από 20 χρόνια δισκογραφικής παρουσίας.

Ο συνθέτης, τραγουδιστής, κιθαρίστας και ιδρυτής της μπάντας, Blake Judd, σε μια μακροσκελή ανακοίνωσή του η οποία αναφέρεται σε πληθώρα ζητημάτων που κατά καιρούς έχουν απασχολήσει την μπάντα, εξηγεί το σκεπτικό αυτής του της απόφασης:

«Έπειτα από πολύ χρόνο περισυλλογής τους τελευταίους μήνες, κατέληξα στην απόφαση να τερματίσω άμεσα κάθε τρέχουσα δραστηριότητα γύρω από τους Nachtmystium και τους Hate Meditation, καθώς και να αποκλείσω πλήρως κάθε μελλοντική. Δεν θα κυκλοφορήσω μουσική ούτε ως solo καλλιτέχνης ούτε ως μέλος κάποιας μπάντας, και αν το κάνω θα είναι ανώνυμα, σε πεδία πολύ μακριά από το heavy metal, οπότε υποθέτω δεν θα απασχολεί και πολλούς.

Αυτό μπορεί να είναι περίεργο μιας και πρόσφατα είχαν δημοσιευθεί φωτογραφίες της μπάντας να ηχογραφεί νέο δίσκο, το τρίτο και τελευταίο μέρος της "Black Meddle" σειράς μας. Δέκα χρόνια μετά τον προκάτοχό του, επιχειρήσαμε να δημιουργήσουμε εκ νέου μουσική, μακριά από το καθιερωμένο στυλ μας.

Καθώς όμως συνεχίζαμε να δουλεύουμε πάνω στο νέο υλικό, αδυνατούσα να συνδέσω την μουσική των Nachtmystium ανά τα χρόνια, με το τι αντιπροσωπεύει θεματικά και ιδεολογικά, αλλά και το ποιος άνθρωπος ήμουν κατά την σύνθεση αυτών των κυκλοφοριών, ειδικά πριν από την απεξάρτησή μου το 2015.

Όσο περισσότερο εμβάθυνα στην νέα μουσική και στην αναζήτηση νέου οράματος, τόσο μου γινόταν ξεκάθαρο πως δεν είμαι ο ίδιος άνθρωπος με τότε».

Ο Judd, συνέχισε εξηγώντας πως οι περιπέτειες του με τον νόμο τα προηγούμενα χρόνια, καθώς και η προσωπική του ζωή, τον οδήγησαν, ξεπερνώντας όλα τα προβλήματα που τον απασχόλησαν κατά καιρούς, να είναι, ευγνώμων, για το ποιος είναι σήμερα που παίρνει αυτή την απόφαση.

Καταλήγοντας, ανέφερε πως, «δεν θα υπάρξουν επόμενες κυκλοφορίες. Το "Resilient" θα παραμείνει το κύκνειο άσμα των Nachtmystium. Όλη μας η δισκογραφία είναι διαθέσιμη σε κάθε μορφή και θα παραμείνει έτσι. Ζητώ συγγνώμη από τους οπαδούς μας για τον τρόπο που τους φέρθηκα τα προηγούμενα χρόνια, έκανα τα πάντα να τους αποζημιώσω για όσα χρήματα είχα υπεξαιρέσει.

Το λέω τώρα γιατί είναι η τελευταία φορά που θα απευθυνθώ δημόσια μέσω των Nachtmystium και θα ήθελα να είναι τα τελευταία μου λόγια προς εσάς».

  • SHARE
  • TWEET