Δείτε τους Black Keys να διασκευάζουν ένα από τα διασημότερα hits του R.L. Burnside

To video-clip περιλαμβάνει εμβληματικές τοποθεσίες της blues μουσικής

06/05/2021 @ 12:52

Οι Black Keys έδωσαν στη δημοσιότητα ένα ακόμη δείγμα από τον επερχόμενο δίσκο διασκευών τους.

Συγκεκριμένα, έπειτα από τη διασκευή στο "Crawlin' King Snake" του John Lee Hooker που συνόδευσε την ανακοίνωση του "Delta Kream", το δημοφιλές σχήμα αποκάλυψε την δική του εκδοχή στο "Going Down South" του R.L. Burnside.

Επιπρόσθετα, η μπάντα, στο ξεχωριστό video-clip το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ, τιμάει με ιδιαίτερο τρόπο την blues μουσική.

Το δίδυμο, σε συνεργασία με τους Kenny Brown (μουσικό που είχε συνεργαστεί με τον Burnside) και Eric Deaton, διασκεύασε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του εμβληματικού μουσικού στο θρυλικό Blue Front Café του Duck Holmes.

 Κατά τη διάρκεια του clip εμφανίζονται εμβληματικές τοποθεσίες, σχετικές με το ιδίωμα, όπως η πόλη Como στο Mississippi, σπίτι του Fred McDowell, η Blues Alley στην περιοχή Holly Springs, καθώς και το The Hut, μέρος όπου διοργανωνόταν το Junior Kimbrough Cotton Patch Blues Music Festival, η οδός Nelson στο Greenville, από όπου καταγόταν ο James Ford, κ.ά..

Σχολιάζοντας την εκτέλεση, ο Dan Auerbach ανέφερε:

«Απομακρυνθήκαμε ελαφρώς από την αυθεντική έκδοση στη διασκευή μας, όσον αφορά το falsetto και τα κρουστά, αλλά μας άρεσε το αποτέλεσμα που προέκυψε. Έχει εξελιχθεί σε μια από τις αγαπημένες μας στιγμές στον δίσκο».

  • SHARE
  • TWEET