Tomas Lindberg: «Θέλαμε να γίνουμε οι King Crimson του death metal - αλλά δεν ήμασταν αρκετά καλοί»

Ο frontman των At The Gates μιλάει για τον επερχόμενο δίσκο τους

16/03/2021 @ 15:04

Η ιστορική μελωδική death metal μπάντα At The Gates πρόσφατα ολοκλήρωσε την ηχογράφηση του επερχόμενου δίσκου της και διάδοχο του "To Drink From The Night Itself".

Με αφορμή το νέο άλμπουμ, ο τραγουδιστής του συγκροτήματος, Tomas Lindberg, μίλησε στο περιοδικό MessedUp: «Ήμασταν πολύ ενθουσιασμένοι για το "At War With Reality" (του 2014) πριν την κυκλοφορία του, επειδή ήταν η επιστροφή μας. Κανείς δεν ήταν τόσο ενθουσιασμένος όσο εμείς, αλλά λίγο καιρό αργότερα, το έβρισκα πολύ γυαλιστερό, με υπερβολικά καλή παραγωγή».

Συνέχισε λέγοντας: «Το "To Drink From The Night Itself" ήταν η απάντηση σε αυτό και θέλαμε να είναι βρώμικο και τραχύ και να έχει πολλά από τα στοιχεία του κλασικού death metal, όπως το reverb στα φωνητικά. Ο επερχόμενος δίσκος είναι κάπου μεταξύ των δύο, κάτι που συνεχίζει το concept που ξεκινήσαμε πριν δύο δίσκους, όπου ενσωματώσαμε περισσότερα στοιχεία από τις proggy, krauty και avant-garde επιρροές μας»

«Για να δώσω μια εικόνα του πως θα ακούγεται, έχουμε ένα κομμάτι που το λέμε "The Goblin Song" και ένα άλλο "The Neu Song". Αλλά σας υπόσχομαι πως δεν θα το παρατραβήξουμε - ο κόσμος δεν θα το άκουγε αν το κάναμε. Στο Roadburn πριν δύο χρόνια κάναμε διάφορα με έγχορδα και guest τραγουδιστές που δεν είχαμε κάνει στο παρελθόν. Όλο αυτό ήταν πολύ εμψυχωτικό γιατί συνειδητοποιήσαμε ότι μπορούμε να κάνουμε σήμερα, πράγματα που θέλαμε να κάνουμε σαν έφηβοι όταν θέλαμε να γίνουμε οι King Crimson του death metal - αλλά δεν ήμασταν αρκετά καλοί» δήλωσε ο δημοφιλής Σουηδός μουσικός.

  • SHARE
  • TWEET