Το δισκογραφικό label των AC/DC στην Αυστραλία εξαγοράζεται από την BMG

Η πολυεθνική αποκτά την εταιρεία των πρώτων ηχογραφήσεων της μπάντας του Angus Young

06/07/2016 @ 12:06

Η αυστραλιανή δισκογραφική εταιρεία στην οποία ξεκίνησαν οι AC/DC την καριέρα τους εξαγοράστηκε από την BMG.

Η Alberts, ανεξάρτητη δισκογραφική και εκδοτική εταιρεία με διάρκεια ζωής 131 χρόνια, εντάχθηκε στον όμιλο της BMG Αυστραλίας.

Ήταν, αρχικά, ένα μαγαζί επιδιόρθωσης ρολογιών του οποίου ο ιδιοκτήτης, Jacques Albert ξεκίνησε να εμπορεύεται μουσικά όργανα και παρτιτούρες πριν επεκταθεί στο χώρο των ηχογραφήσεων, εκδόσεων και «μανατζαρίσματος» καλλιτεχνών.

Ο πρώην υπεύθυνος της εταιρείας David Albert αναφέρει σε συνέντευξή του: «Πρόκειται για κάτι ιδιαιτέρως θετικό για την επιχείρηση και το μέλλον της. Από την άλλη πλευρά, βέβαια, η οικογένεια νιώθει έντονη θλίψη καθώς τελειώνει μια πορεία 131 χρόνων».

Ο CEO της BMG από την πλευρά του δηλώνει: «Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να δημιουργηθεί το νέο «αφεντικό’ της αυστραλιανής μουσικής. Η BMG αντιμετωπίζει την μουσική της Αυστραλίας με ιδιαίτερη σοβαρότητα και υπάρχει ουσιαστικό ενδιαφέρον για την αγορά της χώρας».

Η BMG πρόσφατα εξαγόρασε την The End μια ακόμη σημαντική, ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία της Νέας Υόρκης με ειδίκευση στο punk, το metal και την electronica.

  • SHARE
  • TWEET