Πρεμιέρα για την δωρεάν συναυλιακή ταινία "Μια Αγκαλιά για την Λέσβο"

Κορυφαίοι εγχώριοι και ξένοι καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους για κοινωφελή σκοπό

17/05/2021 @ 07:18

Σήμερα το βράδυ στις 21:30, στο κανάλι της πρωτοβουλίας μουσικών Αντισώματα στο YouTube και στην αντίστοιχη σελίδα στο Facebook, κάνει πρεμιέρα η δωρεάν συναυλιακή ταινία "Μια Αγκαλιά για την Λέσβο".

Την ίδια στιγμή στο Facebook, οι σελίδες των φεστιβάλ που συμπράττουν αλλά και διαφόρων αλληλέγγυων χώρων σε Ελλάδα και εξωτερικό θα προβάλλουν ταυτόχρονα την ταινία για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διάδοση του μηνύματος.

Στην σύμπραξη φεστιβάλ συμμετέχουν Cretan Gunners (Χανιά), Immigraniada (Αθήνα), Let Ιt Beer (Χαλκίδα), Los Almyros (Μαγνησία), Music Highway (Λακωνία), Street Mode (Θεσσαλονίκη), Vrisi Tirnavou (Θεσσαλία) και Under Τhe Sun (Κορινθία).

Συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά οι εξής καλλιτέχνες:

63 High, Alex Κ, Baildsa, Chris Eckman (Η.Π.Α.), Coyotes Arrow, Dubioza Kolektiv (Βοσνία και Ερζεγοβίνη), Frank Panx & Σαλταδοροι, Fundracar, Johnνυ Hott (Η.Π.Α.), Moscow Death Brigade (Ρωσία), Mr. Highway Band, New Model Army (Ηνωμένο Βασίλειο), One Drop Forward, Padme (Τουρκία), Rad Music (Μόρια, Λέσβος), Soulside (Η.Π.Α.), Steve Wynn (Η.Π.Α.), Talco (Ιταλία), The Dwarves ((Η.Π.Α.), The Rumjacks (Αυστραλία), Τherapy? (Ιρλανδία), Tsiri Band, Βασίλης Ράλλης / Γιάννης Αγγελάκας, Γιάννης Μπιλιρής, Δημήτρης Μυστακίδης, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Κοινοί Θνητοί, Λάμπρος Παπαλέξης, Παύλος Παυλίδης, Στράφι, Υπόγεια Ρεύματα και Φοίβος Δεληβοριάς.

Ο σκοπός της πρωτοβουλίας περιγράφεται ως ακολούθως:

Το φθινόπωρο που μας πέρασε, συγκλονισμένοι από τις εικόνες συνανθρώπων μας που έτρεχαν να ξεφύγουν από την φλεγόμενη Μόρια, ήρθαμε σε επαφή με μουσικούς από όλο τον κόσμο και με εγχώρια φεστιβάλ, φτάνοντας έτσι στη δημιουργία της ταινίας "Μια Αγκαλιά για την Λέσβο" με σκοπό να σας ξεναγήσουμε σε έναν κόσμο που πάντα "φυσάει κόντρα".

Τα Αντισώματα, η Σύμπραξη Φεστιβάλ και 100 μουσικοί από 15 χώρες, απευθύνουμε έκκληση για στήριξη του αγώνα αυτών των ανθρώπων για ζωή και αξιοπρέπεια, με στόχο να κάνουμε τη φωνή της τέχνης - και κυρίως της ανθρωπιάς - να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται.

Σε μια εποχή που και ο κόσμος της τέχνης βάλλεται, οπλίσαμε την δημιουργικότητά μας προκειμένου να ανοίξουμε μία μεγάλη αγκαλιά συμπαράστασης και στήριξης για το νησί της Λέσβου, που το 2015 υπήρξε παγκόσμιο παράδειγμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης και το οποίο τώρα χρειάζεται τη δική μας υποστήριξη για να μην καταλήξει μία αποθήκη ανθρώπων δίχως αύριο, ένα παράδειγμα τρόμου.

Η Λέσβος μας χρειάζεται ακόμα. Όλα τα έσοδα από τις προαιρετικές συνεισφορές όσων ανταποκριθούν στην έκκλησή μας μέσω της πλατφόρμας Give & Fund θα καταλήξουν απ’ ευθείας, χωρίς μεσάζοντες, στον σύλλογο "Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο", έναν μάχιμο σύλλογο άμισθων εθελοντών που έχει επιδείξει μεγάλη και ουσιαστική δράση από το 1998.

  • SHARE
  • TWEET