Γιατί οι Sorrowful Angels δεν έπαιξαν τελικά στο International Graffiti Fest;

13/06/2012 @ 10:59
Οι Ελληνοπολωνοί goth metallers, Sorrowful Angels, έβγαλαν ανακοίνωση στο Facebook τους εξηγώντας τους λόγους γιατί δεν έλαβαν μέρος στο International Graffiti Fest, η οποία παρατίθεται αυτούσια κάτωθι:

«Μετά από τα χθεσινοβραδινά γεγονότα στο Κατράκειο θέατρο της Νίκαιας, στα πλαίσια του "International Graffiti festival"  στο οποίο εμείς, οι Sorrowful Angels, είχαμε κληθεί από την μια εκ των χορηγών του φεστιβάλ, Monster Energy, να παίξουμε, νιώθουμε υποχρεωμένοι να πούμε ένα δυο πράγματα να διευκρινίσουμε τους λόγους για τους οποίους τελικά δε ανεβήκαμε στη σκηνή.

Καταρχάς οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι σε καμιά περίπτωση δεν υπήρξε κάποιο παράπονο απέναντι στις εταιρίες-χορηγούς όπως η Monster Energy και η Jagermeister αλλά αντίθετα με την εταιρία εν ονόματι Stigma Lab που ανέλαβε την παραγωγή η οποία προς το τέλος της κατέληξε παρωδία.

Επιγραμματικά θα αναφέρουμε:
- Παραπάνω από 12+ (!) ώρες ταλαιπωρίας με τις περισσότερες κυριολεκτικά κάτω από τον ήλιο.
- Παρά την έγκαιρη προσέλευση μας στο χώρο, τα μηχανήματα να φτάνουν με καθυστέρηση αρκετών ωρών, το soundcheck ακόμα αργότερα και στο τέλος μια απαράδεκτη συμπεριφορά από πλευράς διοργάνωσης η οποία έκανε γνωστή την παρουσία της σε εμάς κάποια στιγμή το απόγευμα λίγο πριν την υποτιθέμενη έναρξη των συναυλιών.
- Χωρίς ούτε μια τέντα η έστω ένα χώρο οπού οι τόσοι μουσικοί θα μπορούσαν  να περιμένουν, να τοποθετήσουν τα μηχανήματα αγορασμένα από το υστέρημα τους, όλα έδειχναν να γίνονται στην τύχη.  
- Μετά από αρκετές ώρες , βραδύ πλέον με την κούραση μας πάρα πολύ μεγάλη αλλά την υπομονή μας ακόμα μεγαλύτερη καθώς είμαστε μουσικοί και δυστυχώς αυτό είναι κάτι που το μαθαίνεις πολύ καλά στην Ελλάδα, το μονό που περιμέναμε εναγωνίως ήταν να κάνουμε αυτό που κληθήκαμε. Να παίξουμε την μουσική μας.

Όταν όμως λίγο πριν το τέλος του set των Deathclocks πρόεκυψαν κάποια τεχνικά προβλήματα η προκλητική συμπεριφορά των διοργανωτών απέναντι στους μουσικούς που έπαιζαν ξεχείλισε το ποτήρι. Το γεγονός ότι έφτασαν να πιαστούν στα χεριά με τον υπεύθυνο της παράγωγης έδειξε πολλά. Ήταν τότε κατά τις 23.00 το βραδύ που αποφασίσαμε να φύγουμε.

Σαν μουσικοί που σεβόμαστε τον εαυτό μας και φροντίζουμε να κάνουμε την δουλεία μας με επαγγελματισμό, έχουμε ως ελαχίστη απαίτηση να μας αντιμετωπίζουν με αντίστοιχο τρόπο. Στο κάτω κάτω εσείς μας φωνάξατε και είναι γνωστό πως ούτε πληρωνόμαστε για τέτοιου είδους events αλλά αντίθετα βάζουμε και από την τσέπη μας και όλα αυτά γιατί η μουσική είναι η ΖΩΗ μας, μη μας υποτιμάτε.

Ζητούμε μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ συγγνώμη από τους φίλους που ήρθαν από διάφορα μέρη στης Αθηνάς αλλά και από Θεσσαλονίκη να μας δουν και πραγματικά θα προτιμούσαμε να είχαν εξελίχθη διαφορετικά τα πράγματα, αλλά είμαστε άνθρωποι με αξιοπρέπεια και πρέπει επιτέλους κάποιοι να μάθουν στην Ελλάδα ότι το να αναλαμβάνεις διοργανώσεις είναι κάτι παραπάνω από το να στήσεις δυο ενισχυτές χύμα αγνοώντας στοιχειώδεις κανόνες οργάνωσης και ασφάλειας (οπως τη στιγμή που ανέβηκαν 40-50 άτομα πάνω στη σκηνή χοροπηδώντας με κίνδυνο να πέσει η τράσσα με τα φώτα η να γίνει ζημιά στα μηχανήματα που βρίσκονταν εκεί.) .

Για μια στιγμή θυμηθήκαμε την τιμημένη δεκαετία του '80... και ο νοών νοείτω...

Υ.Γ.: Respect στους New Zero God, Deathclocks, Eden Demise, Spitfire, και τα παιδιά από Monster Energy.
Υ.Γ.2: Το έκτακτο μεταμεσονύκτιο Jam-Live στο Jasmin Rock Club όταν επιστρέψαμε μας ήταν η ιδανικότερη ολοκλήρωση μιας τόσο δύσκολης μέρας, υποσχόμαστε να επαναληφτεί.
Υ.Γ.3: Ραντεβού στο ΑΝ στις 6 Ιουλίου... Προσεχώς λεπτομέρειες ;-)

Διονύσης Χριστοδουλάτος
Εκ μέρους των Sorrowful Angels»
  • SHARE
  • TWEET