Τρία CD κι ένα DVD θα (επανα)κυκλοφορήσουν οι The Allman Brothers Band

16/11/2011 @ 13:18
Οι The Allman Brothers Band θα κυκλοφορήσουν τρία CD και ένα DVD στις 6 Δεκεμβρίου, στα πλαίσια μίας νέας συμφωνίας για τη διανομή, που δίνει στη μπάντα τον έλεγχο της μουσικής της, χωρίς να χρειάζεται κάποιον εκπρόσωπο. Τα CD θα περιέχουν υλικό από ζωντανές εμφανίσεις αλλά και από το αρχείο του συγκροτήματος.

«Επιτέλους, μετά από 40 χρόνια η μπάντα κάνει δίσκους για λογαριασμό της, χωρίς την παρέμβαση από μη-μουσικούς», τόνισε ο Gregg Allman.

Το συγκρότημα ένωσε τις δυνάμεις του με την εταιρία διανομής Entertainment One Distribution, ώστε να εμπορευθεί δύο δισκογραφικές εταιρίες: Την Peach Records και την Allman Brothers Band Recording Company. Η συμφωνία με την Peach Records καλύπτει τις πωλήσεις από τις προηγούμενες κυκλοφορίες της μπάντας, όπως και τις νέες ζωντανές ηχογραφήσεις με την τωρινή σύνθεση. Από την άλλη, η συμφωνία με την Allman Brothers Band Recording Company αφορά στις κυκλοφορίες από αρχειακές ηχογραφήσεις στις οποίες συμμετείχαν οι εκλιπόντες Duane Allman και Berry Oakley.

Πρώτα θα γίνει διαθέσιμο το live "S.U.N.Y. At Stonybrook, NY", το οποίο πρόκειται για μία εμφάνιση του 1971 και περιέχει την -όπως φαίνεται- μοναδική καταγραφή σε αρχείο του "Blue Sky", στην οποία συμμετέχουν ο Duane Allman και ο Berry Oakley. Προηγουμένως, αυτή η συναυλία ήταν διαθέσιμη μόνο μέσω ηλεκτρονικής παραγγελίας.

Επιπλέον, αναμένεται να κυκλοφορήσει το εξαντλημένο studio άλμπουμ του 2003 "Hittin' The Note", μία επανέκδοση του DVD "Live At The Beacon Theatre" αλλά και το live άλμπουμ "One Way Out" του 2004, που περιέχει κλασικά κομμάτια αλλά και νεότερο υλικό.

Μετά από χρόνια στα οποία η μπάντα ήταν ιδιαιτέρως προστατευτική με το υλικό της, τώρα είναι ενθουσιασμένη με τα όσα μπορεί να προσφέρει αυτή η συμφωνία. Ο manager του σχήματος, Bert Holman, δήλωσε: «Αυτή η νέα σχέση θα μάς επιτρέψει να δίνουμε τη μουσική στα χέρια των οπαδών μας γρηγορότερα και πιο εύκολα από ποτέ, ενώ θα έχουμε και την εμπορική υποστήριξη που αυτά τα project αξίζουν».
  • SHARE
  • TWEET