«Το αληθινό black metal θα είναι πάντοτε μειονότητα», δηλώνει ο Erik Danielsson των Watain

Το τελευταίο album των Σουηδών κυκλοφόρησε τον περασμένο Αύγουστο

16/01/2014 @ 10:36
Ερωτώμενος από το το περιοδικό Loud για την τωρινή κατάσταση στο black metal ιδίωμα, ο frontman των Σουηδών Watain εμφανίστηκε αρκετά εκλεκτικός. Η ακριβής απάντησή του έχει ως εξής:

«Νομίζω πως καθ' όλη τη διάρκεια της ιστορίας υπήρχαν πάντοτε πολύ λίγες μπάντες που είχαν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν στα δικά μου πρότυπα, τουλάχιστον όσον αφορά το black metal.  Έπειτα υπάρχουν χιλιάδες και χιλιάδες παραποιήσεις και παρανοήσεις του.

Αλλά το αληθινό και αυθεντικό black metal είναι κάτι που θα είναι πάντα μια μειοψηφία στη μουσική σκηνή. Μια μικρή μειοψηφία. Είναι ακριβώς όπως το punk. Υπάρχουν μερικές πραγματικές punk μπάντες και χιλιάδες που προσπαθούν να κάνουν το ίδιο πράγμα, αλλά αποτυγχάνουν επειδή δεν έχουν το σωστό πνεύμα και δεν πιστεύουν πραγματικά σε αυτό.

Την ίδια στιγμή συναρπάζει πολλούς ανθρώπους επειδή είναι ένας ακραίος τρόπος έκφρασης, και γίνεται αμφιλεγόμενο και συνάμα για αυτό το λόγο δημοφιλές, με τους ανθρώπους να γοητεύονται από αυτό. Γι' αυτό το λόγο τόσο συχνά, όπως και με άλλες μορφές ακραίας τέχνης , γίνεται κατάχρηση και εμπορευματοποιείται επειδή ο τρόμος πουλάει. Το ακραίο metal πουλάει, η διαμάχη πουλάει, και γι' αυτό υπάρχουν τόσοι πολλοί τσαρλατάνοι σε αυτό το είδος της μουσικής.

Όπως και να 'χει, δεν υπάρχει λόγος να εστιάζεις τόσο πολύ σε αυτό, γιατί αισθάνομαι ότι υπάρχουν μερικές μπάντες που είναι πρόθυμες να σταθούν και να αντιπροσωπεύσουν το κίνημα για αυτό που πραγματικά είναι, και τότε δεν έχω κανένα λόγο να διαμαρτύρονται. Πάντοτε θα υπάρχουν παντού τσαρλατάνοι και οι άνθρωποι του τσίρκου, αλλά αυτό είναι παλιό νέο.»

Το τελευταίο άλμπουμ των Watain τιτλοφορείται "The Wild Hunt" και κυκλοφόρησε τον Αύγουστο που μας πέρασε.
  • SHARE
  • TWEET