Το Spotify ανακοινώνει τους καλλιτέχνες, τα album και τα τραγούδια που σάρωσαν το 2014

O Ed Sheeran ο δημοφιλέστερος καλλιτέχνης για το 2014 στο Spotify

04/12/2014 @ 10:39
To Year in Music του Spotify ανακοινώνει τα τραγούδια και τους καλλιτέχνες που σάρωσαν το 2014:

• Ο Ed Sheeran είναι ο πιο δημοφιλής καλλιτέχνης ενώ το άλμπουμ του "X" είναι το πιο δημοφιλές για το 2014
• Το "Happy" του Pharrell Williams είναι το πιο δημοφιλές τραγούδι της χρονιάς
• Η Katy Perry είναι η πιο δημοφιλής γυναίκα καλλιτέχνης παγκοσμίως
• Οι Coldplay είναι το πιο δημοφιλές συγκρότημα για το 2014
• Το "Take Me To Church" του Hozier ανακηρύσσεται το viral κομμάτι της χρονιάς
• Αντώνης Ρέμος και Παντελής Παντελίδης στη λίστα με τους πιο δημοφιλείς καλλιτέχνες, ενώ στην κατηγορία με τα viral τραγούδια συναντάμε το "Η Επιμονή Σου" της Ελεονώρας Ζουγανέλη
• Δημιουργήστε το δικό σας Year in Music 2014 στο spotify.com/2014

Το Year in Music του Spotify κάνει μια αναδρομή στη μουσική του 2014, με περισσότερους από 50 εκ. χρήστες και με πάνω από 7 δισεκατομμύρια ώρες μουσικής.

Ο Ed Sheeran, ο Βρετανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός είναι ο πιο δημοφιλής καλλιτέχνης  του 2014, με περισσότερα από 860 εκ. streams σε όλο τον κόσμο. Το άλμπουμ του "X" που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο είναι επίσης το πιο δημοφιλές στο Spotify με περισσότερα από 430 εκ. streams.

Η Katy Perry αναδεικνύεται η πιο δημοφιλής γυναίκα καλλιτέχνης για το 2014, λαμβάνοντας τον τίτλο από τη Rihanna που τον κατείχε για δυο συνεχόμενα έτη. Το τραγούδι "Dark Horse" βρισκόταν για 11 εβδομάδες στην κορυφή του US Top 50 chart του Spotify, το μεγαλύτερο διάστημα από κάθε άλλο κομμάτι κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Ο Ιρλανδός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Hozier, ο οποίος βρισκόταν ανάμεσα στους καλλιτέχνες του Spotify Spotligh για το 2014, ξεχώρισε από νωρίς στο Spotify Viral Chart, πριν ακόμα ανακαλυφθεί από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς. Καταλαμβάνοντας μια θέση στο Spotify Viral Chart για 47 εβδομάδες και κατέχοντας τον τίτλο του πιο viral κομματιού με το "Take Me To Church", ο Hozier έχει αναδειχθεί ως ένας από τους πλέον ανερχόμενους καλλιτέχνες του 2014 σκαρφαλώνοντας στην κορυφή.

Το "Happy" του Pharrell Williams είναι το πιο δημοφιλές τραγούδι και ο ύμνος της pop μουσικής για το 2014, με περισσότερες από 260 εκ. streams στο Spotify.

Φέτος δημιουργήθηκαν περισσότερες από 733 εκ. playlists, με την playlist Today's Top Hits' να είναι η πιο δημοφιλής με περισσότερους από 2,3 εκ. followers. Το Spotify αποκάλυψε επίσης ότι η 10η Οκτωβρίου ήταν επισήμως η πιο θορυβώδης μέρα του έτους, με τα περισσότερα streams heavy rock και metal μουσικής από κάθε άλλη, ενώ την 30η Μαΐου μεταδόθηκαν συνεχόμενα οι περισσότερες playlists με τον τίτλο «happy».

Ο Steve Savoca, Head of Content στο Spotify, είπε: «Ήταν μια εξαιρετική χρονιά για πολλούς καλλιτέχνες στο Spotify. Περισσότεροι από 50 εκ. λάτρεις της μουσικής άκουσαν περισσότερες από 7 δισεκατομμύρια ώρες μουσικής μέσα στο 2014. Είμαστε περήφανοι που το Spotify δίνει τη δυνατότητα σε όσους αγαπούν τη μουσική να ανακαλύπτουν, να απολαμβάνουν και να μοιράζονται νέα ακούσματα, ενώ παράλληλα βοηθά τους καλλιτέχνες να προσεγγίζουν νέο κοινό». Και πρόσθεσε: «Θερμά συγχαρητήρια στον Ed Sheeran που ανακηρύχθηκε ο πιο δημοφιλής καλλιτέχνης για το 2014, καθώς και για το άλμπουμ του "X" που οι θαυμαστές του επίσης ανέδειξαν το δημοφιλέστερο στο Spotify».

Ο Ed Sheeran δήλωσε «Δεν πίστευα ποτέ ότι θα βρίσκομαι στην κορυφή της λίστας με τόσο σπουδαίους καλλιτέχνες».

Ο Hozier δήλωσε: «Ευχαριστώ πολύ τους θαυμαστές μου που άκουσαν και μοιράστηκαν τη μουσική μου. Το Spotify βοήθησε στο να μεταδοθεί η μουσική μου σε όλο τον κόσμο τόσο γρήγορα και αυτό για έναν νέο καλλιτέχνη είναι ανεκτίμητο. Σας ευχαριστώ που ακούτε και μοιράζεστε τη μουσική μου με τους φίλους σας».

Οι προτιμήσεις των Ελλήνων χρηστών του Spotify για το 2014

Οι  προτιμήσεις των Ελλήνων χρηστών του Spotify, φέρνουν ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς καλλιτέχνες δυο συγκροτήματα. Οι Arctic Monkeys βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων ενώ οι Coldplay καταλαμβάνουν την 3η θέση. Στη 2η θέση των προτιμήσεων βρίσκεται ο Eminem, ενώ ο Avicii και ο Calvin Harris βρίσκονται στην 4η και 5η θέση αντίστοιχα.

Στη λίστα με τους πιο δημοφιλείς καλλιτέχνες για το 2014 με βάση τα streams, βρίσκονται και δύο Έλληνες καλλιτέχνες. Ο Αντώνης Ρέμος και ο Παντελής Παντελίδης φιγουράρουν ανάμεσα στους 20 πιο δημοφιλείς καλλιτέχνες όπως τους κατέταξαν οι Έλληνες χρήστες του Spotify, καταλαμβάνοντας την 15η και την 19η θέση αντίστοιχα.

Οι προτιμήσεις των Ελλήνων χρηστών σχετικά με τα πιο δημοφιλή τραγούδια του 2014 φέρνουν στην κορυφή το "Happy" του Pharrell Williams, ένα κομμάτι που έγινε παγκόσμια επιτυχία. Στη 2η θέση βρίσκεται το "Counting Stars" των OneRepublic ενώ η τριάδα κλείνει με το "Do I Wanna Know?" των Arctic Monkeys. Στις δύο τελευταίες θέσεις της πεντάδας βρίσκονται δύο κομμάτια που μας συντρόφευσαν το φετινό καλοκαίρι. Το "Waves" από τον Mr. Probz σε remix του Robin Schulz και το "Summer" του Calvin Harris που βρίσκονται στην 4η και 5η  θέση αντίστοιχα.

Στη λίστα με τα πέντε κορυφαία άλμπουμ βρίσκεται το "X" του Ed Sheeran, του κορυφαίου καλλιτέχνη για φέτος στο Spotify. Ακολουθεί το "The New Classic" από την Iggy Azalea, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται το "GIRL" του Pharrell Williams. Το "V" από τους Maroon 5 βρίσκεται στην 4η θέση και η πεντάδα κλείνει με το άλμπουμ "My Everything" της πρωτοεμφανιζόμενης Ariana Grande.

Στην κορυφή των viral τραγουδιών για το 2014 σύμφωνα με τους Έλληνες χρήστες της υπηρεσίας, βρίσκεται το "I See Fire" του Ed Sheeran. Ακολουθεί το "All Of Me" του John Legend ενώ στην 3η θέση βρίσκεται το "Waves" του Mr. Probz σε remix του Robin Schulz. Την 4η και 5η θέση αντίστοιχα καταλαμβάνουν τα κομμάτια "Changes" των Faul & Wad Ad και "Dernière Danse" της Indila. Στη λίστα με τα viral τραγούδια που ξεχώρισαν βρίσκεται και το κομμάτι "Η Επιμονή Σου" από την Ελεονώρα Ζουγανέλη, το οποίο καταλαμβάνει την 6η θέση.

Οι επισκέπτες του spotify.com/2014 θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν περισσότερα για τις μουσικές τάσεις του 2014, ενώ οι χρήστες του Spotify  θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν τη δική τους προσωπική κάρτα Year in Music 2014 και να τη μοιραστούν στα social media. Η ιστοσελίδα spotify.com/2014 θα αναγνωρίζει τα πιο αγαπημένα τραγούδια του χρήστη, τους αγαπημένους του καλλιτέχνες καθώς και τις playlists που έχει ακούσει περισσότερο. Οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν πόσες ώρες άκουσαν μουσική στο Spotify, ποια είδη μουσικής άκουσαν περισσότερο, τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες ανάλογα με την εποχή του χρόνου, καθώς και ποια ήταν η μέρα που άκουσαν περισσότερο μουσική.

Οι λάτρεις της μουσικής που δεν είναι ακόμα χρήστες του Spotify, μπορούν τώρα να επωφεληθούν από τη χριστουγεννιάτικη προσφορά και αγοράζοντας 1 μήνα premium συνδρομής στην τιμή των 6,99€ να λάβουν άλλους 2 μήνες δωρεάν.  

Τις σχετικές συνεντεύξεις των Daniel Ek, Founder & CEO του Spotify, Ed Sheeran και Hozier μπορείτε να τις κατεβάσετε εδώ.
Username - Spotify
Password - Spotify

Μπορείτε να ενσωματώσετε την playlist Spotify Year in Music χρησιμοποιώντας το Spotify Play Button ή αντιγράφοντας τον παρακάτω κώδικα:

(<iframe src="https://embed.spotify.com/?uri=spotify:user:spotify:playlist:4IsnmxOqrPDXc0SZNnCnW2" width="300" height="380" frameborder="0" allowtransparency="true"></iframe>)

Global Results:

Top Five Global Artists
1. Ed Sheeran
2. Eminem
3. Coldplay
4. Calvin Harris
5. Katy Perry

Top Five Artists (Ελλάδα)
1. Arctic Monkeys
2. Eminem
3. Coldplay
4. Avicii
5. Calvin Harris

Top Five Global Males
1. Ed Sheeran
2. Eminem
3. Calvin Harris
4. Avicii
5. David Guetta
 
Top Five Global Females
1. Katy Perry
2. Ariana Grande
3. Lana Del Rey
4. Beyoncé
5. Lorde
 
Top Five Global Groups
1. Coldplay
2. Imagine Dragons
3. Maroon 5
4. OneRepublic
5. One Direction
 
Top Five Global Tracks
1. Happy - From "Despicable Me 2" - Pharrell Williams
2. Rather Be (feat. Jess Glynne) - Clean Bandit
3. Summer - Calvin Harris
4. Dark Horse - Katy Perry
5. All of Me - John Legend

Top Five Tracks (Ελλάδα)
1. Pharrell Williams - Happy - From "Despicable Me 2"
2. OneRepublic - Counting Stars
3. Arctic Monkeys - Do I Wanna Know?
4. Mr. Probz - Waves - Robin Schulz Radio Edit
5. Calvin Harris- Summer

Top Five Global Albums
1. X - Ed Sheeran
2. In The Lonely Hour - Sam Smith
3. The New Classic - Iggy Azalea
4. G I R L - Pharrell Williams
5. My Everything- Ariana Grande

Top Five Albums (Ελλάδα)
1. X - Ed Sheeran
2. The New Classic - Iggy Azalea
3. G I R L - Pharrell Williams
4. V - Maroon 5
5. My Everything - Ariana Grande

Top Five Global Viral Tracks
1. Take Me To Church - Hozier
2. Gooey - Glass Animals
3. Ojos Color Sol - Calle 13
4. Coffee - Sylvan Esso
5. Hey Mami - Sylvan

Top Five Viral Tracks (Ελλάδα)
1. I See Fire - Ed Sheeran
2  All Of Me - John Legend
3. Waves - Robin Schulz Radio Edit - Mr. Probz
4. Changes - Original Mix - Faul & Wad Ad
5. Dernière Danse - Indila

Τέλος-

Σχετικά με το Spotify
To Spotify είναι μια βραβευμένη υπηρεσία ψηφιακής μουσικής που σας δίνει on-demand πρόσβαση σε πάνω από 30 εκατομμύρια μουσικά κομμάτια*. Το όνειρό μας είναι να κάνουμε όλη τη μουσική του κόσμου άμεσα διαθέσιμη σε όλους, όπου και όποτε το θέλουν. Το Spotify καθιστά ευκολότερη από ποτέ την ανακάλυψη, τη διαχείριση και το μοίρασμα της μουσικής μαζί με τους φίλους σου, εξασφαλίζοντας παράλληλα μια δίκαιη συμφωνία με τους καλλιτέχνες.

To Spotify είναι πλέον διαθέσιμο σε 58 χώρες με πάνω από 50 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες και 12,5 εκατομμύρια συνδρομητές. Από τo 2008, όταν και ξεκίνησε στην Σουηδία, το Spotify έχει προσφέρει περισσότερο από δύο δισεκατομμύρια δολάρια στους κατόχους δικαιωμάτων. Το Spotify είναι ήδη η δεύτερη μεγαλύτερη πηγή εσόδων της ψηφιακής μουσικής για τις δισκογραφικές εταιρείες στην Ευρώπη και η μεγαλύτερη και πιο επιτυχημένη υπηρεσία streaming μουσικής του είδους του στον κόσμο.

www.spotify.com

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET