Steve Lukather (Toto): «Η μουσική κουλτούρα του streaming θέλει δίσκους φαστφουντάδικου που ο κόσμος δεν δίνει σημασία καθώς τους ακούει»

Κατακεραυνώνει τον τρόπο που ακούν μουσική οι νέοι ο Steve Lukather

22/10/2013 @ 10:18
Το θέμα με της ολοένα και αυξανόμενες υπηρεσίες streaming μουσικής είναι κάτι που απασχολεί όλο και περισσότερους μουσικούς, οι οποίοι κάνουν δηλώσεις είτε υπέρ τους, είτε κατά τους (οι περισσότεροι).

Ο Steve Lukather των Toto, όταν του είπαν ότι οι υπηρεσίες streaming βοηθούν τους μουσικούς να μειώσουν τη χασούρα τους, απάντησε:

«Αλήθεια; Και ποιος κρατάει το λογαριασμό; Και το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι υπηρεσίες streaming. Έχεις αναρωτηθεί πόσα λεφτά παίρνει ο καλλιτέχνης ανά τραγούδι στο iTunes; Είναι ντροπιαστικό.»

Ο Lukather συνέχισε, αναφέροντας τους προβληματισμούς του για τον τρόπο που ακούει μουσική η νέα γενιά:

«Φτιάχνουν δίσκους φαστφουντάδικου («McRecords» είπε συγκεκριμένα), τους οποίους ο κόσμος δεν τους ακούει καν. Είναι μουσική για να ακούγεται στο υπόβαθρο ενώ φλερτάρουν ή ενώ κουνάνε το κεφάλι τους, καθώς στέλνουν SMS ή μιλάνε στο Skype και τέτοια πράγματα... Μουσική του περιβάλλοντος για αυτόν που κάνει πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Έχουν περάσει οι μέρες που ο κόσμος αγαπούσε, διαμέλιζε και συζητούσε έναν ΔΙΣΚΟ. Που κάθονταν σιωπηλοί ενώ έπαιζε, διαβάζοντας τις σημειώσεις στο βιβλιαράκι και κοιτάζοντας τις λίγες φωτογραφίες από το στούντιο, ενώ προσπαθούσαν να φανταστούν τι μαγικό μέρος θα ήταν αυτό, όπου γραφόταν τέτοια μουσική.»
  • SHARE
  • TWEET