Στα δικαστήρια για τα λεφτά που «έφαγαν» από τον Sugar Man, Sixto Rodriguez

Ωστόσο, ο συμπαθής μουσικός δεν είναι αυτός που κάνει την αγωγή

07/05/2014 @ 11:02
Νέα αγωγή πραγματοποιήθηκε, η οποία στοχεύει στο να δοθούν τα χρήματα που αναλογούν στον Sixto Rodriguez και τους νόμιμους κατόχους των δικαιωμάτων των δίσκων του.

Η ιδιαίτερη ιστορία του Rodriguez εξιστορήθηκε στο βραβευμένο με Όσκαρ ντοκιμαντέρ, "Searching For Sugar Man".

Στην εν λόγω δικαστική αγωγή δεν αναμειγνύεται καθόλου ο ίδιος ο Rodriguez. Αυτοί που την κατέθεσαν είναι η Gomba Music και ο πρώην παραγωγός Harry Balk. Κατηγορούμενος είναι ένας άλλος παραγωγός, ο Clarence Avant, επειδή δεν έδωσε ποτέ στον Rodriguez τα λεφτά από τα πνευματικά δικαιώματα που του αναλογούν, όπως αποκαλύπτει η Guardian. Για όσους δεν ξέρουν, παρόλο που οι δύο δίσκοι του Rodriguez από τις αρχές των '70s πούλησαν πολλά αντίτυπα στη Ν. Αφρική, ο τραγουδιστής ποτέ δεν έλαβε χρήματα.

Ο Balk λέει ότι είχε υπογράψει τον Rodriguez για πέντε χρόνια το 1966 και κατηγορεί τον Avant ότι προσπάθησε να παρακάμψει αυτήν τη συμφωνία. Ο Avant ισχυρίζεται ότι γράφτηκαν από άλλους καλλιτέχνες κομμάτια που στην πραγματικότητα (σύμφωνα με τον Balk) γράφτηκαν από τον ίδιο τον Rodriguez την επίμαχη περίοδο.

Ο Avant σχολίασε την υπόθεση στην Detroit Free Press: «Νομίζω ότι μου έχει βγει το όνομα του «κακού» της υπόθεσης. Με ενοχλεί που περνάω όλο αυτό, ενώ ήμουν ο μόνος που πίστεψε στον Rodriguez. Του εύχομαι τα καλύτερα, γιατί τα αξίζει.»

Πέρσι, ο 71-χρονος Rodriguez είχε αποκαλύψει στο Rolling Stone ότι σκοπεύει να κυκλοφορήσει και τρίτο δίσκο, αλλά δεν έχουμε κάποια εξέλιξη στο θέμα μέχρι στιγμής.
  • SHARE
  • TWEET