Δίσκο μετά από 42 χρόνια σκέφτεται να βγάλει ο Sixto Rodriguez

30/01/2013 @ 12:00
Ο Sixto Rodriguez, ή απλά Rodriguez, ήταν θρύλος εφάμιλλος του Bob Dylan και του Elvis Presley στη Ν. Αφρική, μα παντελώς άγνωστος στον υπόλοιπο κόσμο, μέχρι την προβολή του ντοκιμαντέρ "Searching For Sugar Man".

Μάλιστα, μέχρι πριν κάποια χρόνια, ο Rodriguez ζούσε στο Detroit μη έχοντας ιδέα ότι οι δύο δίσκοι του που έβγαλε το 1970 και 1971 -και που ο ίδιος θεωρούσε πλήρως αποτυχημένους εμπορικά- είχαν κάνει τόσο τεράστια επιτυχία όλα αυτά τα χρόνια στη Ν. Αφρική.

Με αφορμή το περσινό ντοκιμαντέρ, ο Rodriguez ξαναβγήκε σε περιοδεία (όπως έχει κάνει κάποιες φορές τα τελευταία χρόνια) και αποκάλυψε στο Rolling Stone ότι όταν τελειώσει τις συναυλίες, τον Ιούνιο, θα εξετάσει το ενδεχόμενο να κυκλοφορήσει δίσκο με τον Steve Rowland, τον άνθρωπο που έκανε την παραγωγή του «χαμένου» του δίσκου για το "Searching For Sugar Man". «Μου είπε να του στείλω καναδυό κασέτες, οπότε αυτό θα κάνω αρχικά. Θέλω να τα πούμε γιατί είναι γεμάτος ιδέες.»

Το "Searching For Sugar Man" είχε πάρει το βραβείο καλύτερης μουσικής ταινίας στο 18ο διεθνές φεστιβάλ «Νύχτες Πρεμιέρας Cosmote» και ήταν υποψήφιο για Oscar.
  • SHARE
  • TWEET