Sleepin Pillow και Viper Vikings στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών, την Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου. Κερδίστε προσκλήσεις!

26/08/2011 @ 14:01
Sleepin Pillow και Viper Vikings
στο
Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών
Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2011
Ώρα έναρξης: 21:30

Sleepin Pillow

Το εναλλακτικό αγγλόφωνο συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη παρουσιάζει τις δύο δισκογραφικές του δουλειές που συνδυάζουν ομοιόμορφα ροκ και trip hop ήχους με την δυτική ψυχεδέλεια, την ανατολίτικη κουλτούρα καθώς και στοιχεία της ελληνικής παράδοσης.

Τους Sleepin Pillow (www.sleepinpillow.com) αποτελούν χαρακτήρες με ψευδώνυμα. O Nomik, o Rispa, o Aisha Sama, o Nick Zakqueline, o Antoine κι o Skinman είναι οι φιγούρες που επί σκηνής παρουσιάζονται μεταμφιεσμένοι.

Η μουσική τους αποπνέει μυστικισμό. Oι επιρροές τους ξεκινούν από το Bristol της Αγγλίας και φτάνουν ως τις μακρινές Ινδίες, έχοντας καταφέρει να μπλέξουν ομοιόμορφα τους ήχους του trip hop και τη δυτική ψυχεδέλεια, με την ανατολίτικη κουλτούρα και στοιχεία από την δική μας ελληνική παράδοση.

Το συγκρότημα, έπειτα από 3 χρόνια ηχογραφήσεων, κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ του με τίτλο "Apples On An Orange Tree" (16 Ιουνίου 2008 - Shift Records / Αrchangel Music). Για την ολοκλήρωση του άλμπουμ, το συγκρότημα συνεργάστηκε και με τον Άγγλο παραγωγό John Antony (Queen, Ace, Genesis). Το άλμπουμ αμέσως κέρδισε μία θέση ανάμεσα στα πέντε καλύτερα που κυκλοφόρησαν το 2008 στην Ελλάδα. Πολλοί ραδιοφωνικοί και διαδικτυακοί σταθμοί παγκόσμιας εμβέλειας έχουν συμπεριλάβει στις λίστες τους κομμάτια του "Apples On An Orange Tree".

Οι Sleepin Pillow το 2009 ξεκίνησαν την ηχογράφηση του δεύτερου άλμπουμ τους, "Superman's Blues", το οποίο κυκλοφόρησε στις 12 Απριλίου 2010 (Shift Records / Αrchangel Music). Στο "Superman's Blues" οι Sleepin Pillow ξεπερνούν κάθε προηγούμενο, με ένα δίσκο που αναζητά απαντήσεις για τα σοβαρά ερωτήματα της ζωής μέσα από το μοναδικό τρόπο που έχει πλέον απομείνει: την πρωτότυπη δημιουργία.

Σε σχέση με τα προηγούμενα δείγματα δουλειάς των Sleepin Pillow, το "Superman's Blues" είναι σίγουρα πιο σύγχρονο στην προσέγγισή τους, καθώς χρησιμοποιεί πολλά synths (αναλογικά και ψηφιακά), διατηρώντας όμως τις αναφορές στα κλασικά στοιχεία της Ανατολής και της Δύσης. Ο τίτλος του δίσκου αναφέρεται, άλλωστε, σε μια παρόμοια αντίθεση: ο τεχνολογικά προηγμένος άνθρωπος του σήμερα πορεύεται στον κόσμο έχοντας χάσει τον προσανατολισμό και την ανθρωπιά του.

Οι Sleepin Pillow έχουν πραγματοποιήσει πλήθος live εμφανίσεων από το 2006 μέχρι και σήμερα σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Πρόσφατα ξεκίνησαν την περιοδεία τους στο πλαίσιο της προώθησης του νέου τους δίσκου, σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Λάρισα, Ξάνθη με μεγάλη επιτυχία και την ένθερμη υποστήριξη του κοινού τους.

Viper Vikings

Μετά από μία σειρά επιτυχημένων εμφανίσεων στο Los Angeles, οι Viper Vikings επιστρέφουν στην Θεσσαλονίκη για την παρουσίαση του δισκογραφικού τους ντεμπούτου.

Διχασμένοι ανάμεσα στη dance και την ηλεκτρονική indie rock, οι Viper Vikings συνδυάζουν ηλεκτρονικά beat, synthesizer και samples με κλασικά έγχορδα και κιθάρες. Σε ηλικία μόλις 19 ετών έγιναν η νεότερη μπάντα που εμφανίστηκε στο Rockwave Festival του 2008. Έχουν επίσης συμμετάσχει στα 42α Δημήτρια και έχουν πραγματοποιήσει πολλές εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.



Ώρα Έναρξης 21:30

Προπώληση εισιτηρίων: Μονή Λαζαριστών, Metropolis
Ηλεκτρονικά: www.sleepinpillow.com/stor​e
Τιμή Εισιτηρίου:
Προπώληση, φοιτητικό - 7 ευρώ
Ταμείο - 10 ευρώ

Το Rocking.gr, χορηγός επικοινωνίας της εμφάνισης των Sleepin Pillow και Viper Vikings στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών, εξασφάλισε για τους αναγνώστες του τρεις διπλές προσκλήσεις.

Για να διεκδικήσετε μία από αυτές, δεν έχετε παρά να μας στείλετε ένα e-mail στο contest@rocking.gr, συμπληρώνοντας στο θέμα του "Sleepin Pillow" και στο κυρίως μέρος τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας), μέχρι την Τετάρτη, 31 Αυγούστου στις 21:00.

Οι τρεις νικητές, οι οποίοι θα προκύψουν από κλήρωση, θα ενημερωθούν μέσω e-mail την Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου.

Καλή τύχη!
  • SHARE
  • TWEET