Scott Weiland: «Οι Stone Temple Pilots είναι αχάριστοι και εγωιστές»

31/05/2013 @ 11:14
Όπως διαβάσατε στο Rocking.gr, οι Stone Temple Pilots κατέφυγαν στο νόμο για να λύσουν τις διαφορές τους με τον πρώην τραγουδιστή τους, Scott Weiland.

Οι Stone Temple Pilots ισχυρίζονται ότι ο Weiland χρησιμοποιεί παράνομα το όνομά τους και τα τραγούδια τους για να προωθήσει τη solo καριέρα του. Η ίδια δικαστική αγωγή αναφέρει ότι ο Weiland αργούσε να εμφανιστεί στις συναυλίες του συγκροτήματος και ότι χρησιμοποίησε δικηγόρο για να επέμβει στην εμφάνιση συγκεκριμένου single στις playlist των ραδιοφώνων. Πιο συγκεκριμένα, ο δικηγόρος κάλεσε τη διεύθυνση του KROQ στο Los Angeles και τους απείλησε ότι αν παίξουν το νέο single του συγκροτήματος, "Out Of Time", θα παραβίαζαν τα δικαιώματα του Weiland.

Σε νέα συνέντευξη του Weiland στο AZCentral.com, διαβάζουμε: «Πριν φύγω από την μπάντα τους είχα πει ότι ήταν επιτακτική ανάγκη να βγάλουμε καινούργιο δίσκο. Παίζαμε το ίδιο set για τέσσερα χρόνια. Έπρεπε να αλλάξουμε. Καταντήσαμε από γήπεδα 20.000 θέσεων να παίζουμε σε μικρούς χώρους και σε καζίνο 2.000 θέσεων. Δεν ήθελα να κάθομαι και να κοιτάω το όνομα της μπάντας να διαλύεται. Έπρεπε να γράψουμε καινούργια μουσική. Αυτό μας άρεσε να κάνουμε εξαρχής. Ήμασταν μουσικοί. Ήμασταν δημιουργοί. Τα υπόλοιπα μέλη, όμως, δεν έβλεπαν τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο.»

Ερωτηθείς πώς είναι η σχέση με τους πρώην συνοδοιπόρους του, απάντησε: «Δεν το σκέφτομαι πολύ. Σκέφτομαι, καμιά φορά πόσο αχάριστοι είναι, εκεί που πίνω καφέ και κάνω το τσιγάρο μου. Σκέφτομαι πόσο εγωιστές είναι που μετά από δύο φορές που το δοκιμάσανε, ακόμα νομίζουν ότι έχουν τύχη να τα καταφέρουν χωρίς εμένα. Δε λέω, βέβαια, ότι είμαι ο καλύτερος. Οι καλύτεροι ήταν ο John Lennon και ο Paul McCartney. Όσον αφορά, όμως, αυτήν την μπάντα, το όραμα, την καλλιτεχνική κατεύθυνση και το ποιος θα τους εμποδίσει να ακούγονται σαν τους Rush, συγγνώμη, αλλά υπεύθυνος είμαι εγώ. Με όλη μου την ειλικρίνεια. Τους εμπόδισα να κάνουν κάτι τέτοιο. Αυτά είναι όσα έχω να πω.»
  • SHARE
  • TWEET