Sammy Hagar: «Δεν συγκρίνεται με τον Joe Satrianni ο Eddie Van Halen»

Ο Hagar έχει συνεργαστεί και με τους δύο σπουδαίους κιθαρίστες

01/10/2013 @ 11:05
Εκτός από πασίγνωστος hard rock ερμηνευτής και frontman, ο Sammy Hagar είναι και κιθαρίστας, κάτι που αρκετός κόσμος δεν γνωρίζει.

Δεν χρειάστηκε βέβαια να εξασκήσει την τέχνη της κιθάρας, καθώς είχε την τύχη να συνεργαστεί διαχρονικά με εξαιρετικούς το λιγότερο κιθαρίστες. Πρώτα με τον Ronnie Montrose στους Montrose, έπειτα με τον Eddie Van Halen στους Van Halen και τα τελευταία χρόνια με τον Joe Satriani στους Chickenfoot.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο site της Gibson, αναφέρθηκε καταρχάς στην εμπειρία του να παίζει κιθάρα μαζί με τον Eddie Van Halen και τον Joe Satriani:

«Θεωρώ τον εαυτό μου έναν τύπο που ξέρει να παίζει κιθάρα και μπορώ να εκφραστώ μέσα από αυτή πάρα πολύ καλά, αλλά σε μία μόνο γλώσσα. Ξέρω μόνο να παίζω κιθάρα βασισμένη στα blues.»

Στη συνέχεια ο Hagar εξυμνεί την δεξιοτεχνία του Satriani, λέγοντας ότι όταν εξαντλήσει το δικό του ρεπερτόριο, μπορεί να παίξει Γαλλικά, Ισπανικά και Ρώσικα στην κιθάρα.

Ερωτώμενος για τον Van Halen, ο Hagar αποδέχεται μεν τις ικανότητες και την επιδραστικότητά του, αλλά για τον ίδιο δεν συγκρίνεται με τον Satriani:

«Ο Eddie δεν είναι τόσο άνετος στο παίξιμό του και πολύπλευρος όσο ο Joe. O Eddie έχει το δικό του στυλ και περιορίζεται σε αυτό, ενώ ο Joe μπορεί να παίξει τα πάντα.»
  • SHARE
  • TWEET