Πέθανε ο Tim Drummond, μπασίστας των Neil Young και Bob Dylan

Ο σπουδαίος και περιζήτητος μουσικός πέθανε σε ηλικία 75 ετών

13/01/2015 @ 17:40
O Tim Drummond «έφυγε» σε ηλικία 75 ετών. Ήταν γνωστός ως ο επί σειρά ετών μπασίστας του Neil Young, αλλά οι υπηρεσίες του ήταν περιζήτητες από πάρα πολλούς διάσημους καλλιτέχνες.

Ο Drummond ήταν μαζί με τον Young από το 1972 έως το 1980, παίζοντας στο "Harvest" και σε όλους τους δίσκους από το "On The Beach" μέχρι και το "Hawks & Doves". Ξανάπαιξαν μαζί στο "Harvest Moon" το 1992 και την επόμενη χρονιά στο "ΜTV Unplugged".

Με τον Dylan συνεργάστηκε και ήταν μέλος της μπάντας την τριετία 1979-1981, στην τριλογία των γκόσπελ δίσκων, "Slow Train Coming", "Saved" και "Shot Of Love". Μάλιστα, το "Saved" είναι δική του σύνθεση, μαζί με τον Dylan.

Γεννήθηκε το 1940 στο Illinois των ΗΠΑ. Συνεργάστηκε με Conway Twitty, James Brown, Eric Clapton, Neil Young, Crosby, Stills, & Nash, Ry Cooder, J. J. Cale, Lonnie Mack, Miles Davis, B.B. King, Joe Cocker, Albert Collins, Joe Henry, Jewel, Essra Mohawk, και πολλούς ακόμα.

Ο Drummond, εκτός από το "Saved", έγραψε πολλά ακόμα τραγούδια, μεταξύ των οποίων τα "Who's Talking" (J.J. Cale), "Saddle Up The Palomino" (Neil Young), και "Down In Hollywood" (Ry Cooder). Πριν δύο μήνες, είχε φύγει από τη ζωή ο Rick Rosas, και αυτός μπασίστας για χρόνια του Neil Young.
  • SHARE
  • TWEET