Όταν ο Andy Summers των Police έπαιξε με τον Jimi Hendrix

O Mitch Mitchell στα τύμπανα, ο Summers στην κιθάρα και ο Hendrix στο μπάσο!

31/03/2015 @ 20:44
Καθώς ο Andy Summers είναι διάσημος ως ο κιθαρίστας των Police, λίγοι γνωρίζουν ότι η επαγγελματική του καριέρα ξεκίνησε πίσω στα μέσα της δεκαετίας ‘60 και ακόμη λιγότεροι μπορεί να φανταστούν ότι είχε παίξει με τον Jimi Hendrix!

Μιλώντας στο Rolling Stone, o Summers θυμήθηκε το απίθανο περιστατικό, το οποίο συνέβη όταν έπαιζε στην ψυχεδελική rock μπάντα Dantalian’s Chariot και είχε τον ίδιο manager με τον Hendrix. Κάποια στιγμή έμαθε ότι ο διάσημος κιθαρίστας θα βρίσκονταν στα TTG Studios του Los Angeles, οπότε έσπευσε να τον δει από κοντά.

«Ο Jimi ήταν ακουμπισμένος στο παράθυρο του studio» αναφέρει ο Summers, «φορώντας το καπέλο με το φτερό, με το τσιγάρο να κρέμεται από το στόμα του και την Stratocaster στο τέρμα να στριγλίζει. Ήταν απίθανο, σουρεαλιστικό.

Όταν σταμάτησε να παίζει μιλήσαμε για λίγο. Ήταν πολύ ήρεμος και ντροπαλός. Βγήκα από το studio και εκεί ήταν ο ντράμμερ του, ο Mitch Mitchell, και μια κιθάρα για δεξιόχειρες. Όπως είναι γνωστό, έπαιζε ανάποδα. Πήρα την κιθάρα και άρχισα να παίζω με τον Mitchell. Βγήκε και ο Jimi, πήρε το μπάσο και άρχισε να παίζει μαζί μας.

Από μέσα μου έλεγα ‘γαμώτο, ο Jimi Hendrix παίζει μπάσο μαζί μου’. Ήταν μια τρομερή στιγμή και μετά από δέκα περίπου λεπτά με ρώτησε ‘φίλε, σε πειράζει να παίξω λίγο κιθάρα;’ Ήταν λίγο τρομακτικό, καθώς όλος ο κόσμος τον λάτρευε. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που τον είδα.»
  • SHARE
  • TWEET