Οι εκρηκτικοί Cribs για πρώτη φορά στην Ελλάδα

09/10/2012 @ 11:53
Ένα από τα καλύτερα αλλά και πιο επιτυχημένα συγκροτήματα που βγήκαν από την Μεγάλη Βρετανία τα τελευταία δέκα χρόνια, οι The Cribs πρόκειται να επισκεφθούν την Ελλάδα για πρώτη φορά.

The Cribs
15 Νοεμβρίου - Κύτταρο

Οι τρεις αδερφοί Jarman (οι δίδυμοι Gary και Ryan και ο μικρότερος Ross) έχουν κερδίσει πολλά παράσημα στην καριέρα τους, έχοντας καταφέρει μέσα σε λίγα χρόνια: α) να έχουν τρεις «ασημένιους» δίσκους στην χώρα τους, αν και ανήκουν σε ανεξάρτητη δισκογραφική, β) να περιοδεύουν επανειλημμένα ανά τον πλανήτη και να παίζουν ως μεγάλο όνομα στα κορυφαία φεστιβάλ, γ) να έχουν επί τρία χρόνια ως μέλος τους τον Johnny Marr (των Smiths), δ) να τους καλέσουν οι Sex Pistols να παίξουν μαζί τους σε τρεις συναυλίες στο Brixton Academy για να γιορτάσουν την επέτειο των 30 ετών από την κυκλοφορία του "Never Mind The Bollocks", ε) να ηχογραφήσουν με πολύ σημαντικούς μουσικανθρώπους (Edwyn Collins, Alex Kapranos, Steve Albini, κλπ) και όμως στ) να διατηρήσουν άθικτη την lo-fi αισθητική τους (ηχογραφούν σε λίγες μέρες, όσο πιο «ωμά» γίνεται και χωρίς στολίδια) και να μην περιχαρακωθούν σε ετικέτες. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, το ότι έχουν κερδίσει τον σεβασμό του κοινού και περιοδικά όπως το Q να χαρακτηρίζουν δίσκους τους ως «από τους καλύτερους του αιώνα»!

Όμως το μεγαλύτερο προσόν τους είναι οι φοβερές ζωντανές εμφανίσεις τους. Οι  Cribs παίζουν παντού και ασταμάτητα, από μικρά venues ως τεράστιες σκηνές. Είναι τόσο «πωρωμένοι» με το live, ώστε κάποτε έκαναν το απίστευτο: ενάντια στη θέληση της δισκογραφικής τους να σταματήσουν τις συναυλίες, ώστε να γράψουν τον δεύτερο δίσκο τους, εκείνοι έβαλαν τα τηλέφωνα και τα email τους στο internet, δηλώνοντας ότι θα παίξουν όπου και αν τους καλέσουν, αρκεί να τους πληρώσουν τις βενζίνες και τις μπύρες! Οπότε, δεν είναι έκπληξη ότι είναι υποψήφιοι για Best Live Band της φετινής χρονιάς τόσο στα AIM Independent Music Awards και στη λίστα του περιοδικού Q, μαζί με ονόματα όπως οι Blur, Radiohead, Stone Roses και Bruce Springsteen.

Οι Cribs θα βρεθούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου στο Κύτταρο για μια συναυλία που, σίγουρα, θα μας μείνει αξέχαστη.

Εισιτήρια:
Τα εισιτήρια κοστίζουν 18 ευρώ και πωλούνται στο www.ticketarena.gr και από 11/10 στο Tickethouse και τα Public.
Την ημέρα της συναυλίας, θα πωλούνται μόνο στο ταμείο του συναυλιακού χώρου προς 23 ευρώ.
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00.

Πληροφορίες: 210-9611118 και www.detoxevents.gr.

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET