Οι Wig Wam σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα!

08/05/2006 @ 10:26
Οι Wig Wam που εκπροσώπησαν τη Νορβηγία στον περυσινό διαγωνισμό της Eurovision με το τραγούδι "In My Dreams" θα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη στις 18 Μαΐου για μια ζωντανή εμφάνιση στο Ξυλουργείο του Μύλου. Τη συναυλία διοργανώνει η Reptile Music. Tα εισιτήρια θα κοστίζουν 20 € και η προπώληση τους θα ξεκινήσει μέσα στην εβδομάδα, στο κατάστημα της Reptile Music, Αλ.Σβώλου 31, Θεσ/νίκη. Την Παρασκευή, 19 Μαϊου, οι Wig Wam θα εμφανιστούν στο Underworld Club της Αθήνας με support τους Roxy Bitch και είσοδο 17 €.

Wig Wam:
Βάζοντας φωτιά στην Ευρώπη με την θεαματική τους εμφάνιση στον τελικό της Eurovision του 2005 (φτάνοντας στην έννατη θέση), ο rock ύμνος των Wig Wam "In My Dreams" άφησε το σημάδι του στις καρδιές των νέων, των rock 'n rollers όπως και γενικά στο κοινό. Το τραγούδι έφτασε κατευθείαν στο νούμερο #1 στα Νορβηγικά charts και κέρδισε έναν πλατινένιο δίσκο. Ο δίσκος "Hard To Be A Rock 'n Roller" έγινε επίσης πλατινένιος.

Μετά από 167 shows μπροστά σε περισσότερους από 300.000 φανατικούς οπαδούς των Wig Wam, τελείωσαν την ROCK SCHLAGER περιοδεία στις 21 Δεκεμβρίου, γιορτάζοντας μια θεαματική χρονιά με το βραβευμένο χρυσό DVD "Rock 'n Roll Revolution 2005". Αλλά η Νορβηγική live μπάντα δεν σταμάτησε εκεί και δεν έκανε περισσότερες από 12 μέρες για να μπεί στο studio και να ηχογραφήσει το WIG WAMANIA. Ένα ακόμα πιο δυνατό album σε σχέση με το πρώτο τους, συνοδευόμενο από ένα είδος kick-ass rock party που ποτέ δεν περιμέναμε να ακουστεί μέσα στο 2006.

Η ίδρυση του συγκροτήματος έγινε επίσημα στις 24 Φεβρουαρίου του 2001. Οι Teeny (κιθάρα), Glam (φωνητικά), Sporty (drums) and Flash (μπάσο) είχαν ήδη αφήσει τα αποτυπώματα τους στην ιστορία του rock με συγκροτήματα όπως τους Dream Police, Artch, Sha-Boom, Ole Evenrude, Alien και solo projects ανάμεσα στα 80's και 90's. Αλλά είχε φτάσει η ώρα να ταρακουνήσουν τα δεδομένα και πάλι, φτιάχνοντας ένα συγκρότημα που θα έσβηνε όλους τους άγραφους κανόνες στο βιβλίο του modern rock 'n roll. Ξεθάβοντας τις live εμφανίσεις από τα seventies, μιξάροντας το με τον Hard Rock ήχο από τα 80's, με καινούργια στοιχεία και humour εύκολα έκαναν την μπάντα περιζήτητη!

Οι Wig Wam γρήγορα πήραν το πλεονέκτημα της μεγάλης αύξησης των fan τους και ηχογράφησαν το πρώτο demo. Παρά την αύξηση της δημοτικότητας, η πρώτη τους δισκογραφική συμφωνία έγινε το 2004, όταν το συγκρότημα έφτασε στον τελικό της Eurovision με το "Crazy Things". Οι WIG WAM τότε υπέγραψαν συμφωνία με την Global Music για να κυκλοφορήσουν το 667... The Neighbour Of The Beast, το οποίο ακολούθησε μια επιτυχημένη περιοδεία ανάμεσα στην άνοιξη και το καλοκαίρι του 2004. Αφού χώρισαν οι δρόμοι τους με την Global Music, οι WIG WAM υπέγραψαν με την μεγαλύτερη Νορβηγική εταιρία VME/Voices Music. Το αποτέλεσμα ήταν η συμμετοχή τους στο tribute album στους Kiss με την διασκευή των WIG WAM στο "I Was Made For Loving You". Η VME αργότερα επανέκδωσε το 667... με τον νέο τίτλο Hard To Be A Rock 'n Roller. Το video που συνόδευε το κομμάτι αργότερα απαγορεύτηκε από τους Νορβηγικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Αιφνιδιαστικά, οι Νορβηγικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί ξανακάλεσαν τους WIG WAM να συμμετέχουν στον τελικό τηςEurovision το 2005. Το "In My Dreams" εκσφεντόνισε το συγκρότημα στο καλλιτεχνικό στερέωμα, πηγαίνοντας κατευθείαν στην κορυφή των charts. Τώρα η επιστροφή τους, διαδίδει την Wig Wamania σε όλο τον κόσμο, με το καινούργιο άλμπουμ τους "Daredevil heat"!

Το βράδυ της Παρασκευής 19 Μαίου και μία μέρα πριν τον τελικό της Eurovision, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα -όντως- μοναδικό show. Οι Νορβηγοί αναμένεται να ταρακουνήσουν την Αθήνα από τα θεμέλια της σε ένα απίστευτο performance στο γνωστό πλέον Underworld club.

Roxy Bitch:
Οι Roxy Bitch δημιουργήθηκαν από τους Sweet (bass) και Roxx Ztar (drums) έπειτα από τη διάλυση της προηγούμενης τους μπάντας Rocket Queen. Η σύνθεση ολοκληρώθηκε με την έλευση των Dijimo (lead guitarσ) και Jordan Preacher (guitars, vocals). Με αυτή τη σύνθεση κυκλοφόρησαν το demo "Sex, noise, booze and leather", το οποίο περιείχε τη πρώτη μορφή του "Life's a roxy bitch", μια διασκευή στο "Touch Me" της εκρηκτικής Samantha Fox, καθώς και μια ελληνική εκτέλεση του "We're not gonna take it" - Twisted Sister.

Το συγκρότημα ταλαιπωρήθηκε από τις συνεχείς αλλαγές μελών, είτε μουσικών διαφωνιών είτε αποχωρήσεων λόγω στρατού. Οι αρχές του 2005 βρήκε τη μπάντα μόνο με τα ιδρυτικά της μέλη, έπειτα από τη αποχώρηση του Dijimo, αλλά και των Kelly Blake(vocals), Jane(guitars) οι οποίοι είχαν έρθει στη μπάντα νωρίτερα.

Οι θέσεις των κιθαριστών καλύφθηκαν σύντομα από τους Alex Kidd (ex-Steel Tormentor) και Lymbo, όμως η θέση του τραγουδιστή παρέμενε κενή. Προς το τέλος του έτους όμως στη μπάντα έρχεται ο Julian Rawnie G (ex-Mindwards, Boyz In Heat) και έτσι για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό οι Roxy Bitch αρχίζουν να ξανακερδίζουν τον κόσμο της Θεσσαλονίκης συναυλία τη συναυλία, με αποκορύφωμα την εκρηκτική τους εμφάνιση με τους hard rockers/ NWOBHM Praying Mantis. Ταυτόχρονα η μπάντα δουλεύει νέες ιδέες, κινούμενη πάντα στα πλαίσια του μελωδικού hard rock όπως το όρισαν οι Kiss, Motley Crue, Ratt αλλά διατηρώντας πάντα το προσωπικό της ύφος.

Η αποχώρηση του Lymbo το Μάη του 2006 για να υπηρετήσει το στρατό φέρνει στη θέση της μπάντας των Lick Arpeggio (ex-Crystal Tears) έτσι η μπάντα δεν χάνει καθόλου το δρόμο της και συνεχίζει να δουλεύει σκληρά ετοιμάζοντας ταυτόχρονα το πρώτο self financed CD με παραγωγή του Strutter (Wanted) αλλά και των ίδιων των μελών.

Δελτία Τύπου
  • SHARE
  • TWEET