Οι The xx καταλαμβάνουν την πρώτη θέση στα βρετανικά charts

17/09/2012 @ 10:47
Οι indie rockers The xx κατέκτησαν την παρθενική τους πρωτιά στα βρετανικά charts, με τον δίσκο τους "Coexist".

Η προώθηση του "Coexist" ήταν κάπως ...ανορθόδοξη, καθώς η μπάντα μοιράστηκε σε streaming τον δίσκο της μέσω ενός «superfan» στην Αγγλία. Σκοπός της ήταν να αναπαραστήσει τη φήμη που απέκτησε η μπάντα από στόμα σε στόμα για να φτάσει στο σημείο που είναι σήμερα, ένα από τα πιο καυτά ονόματα στον indie ήχο.

Έχοντας λάβει τις υψηλότερες δυνατές βαθμολογίες από κορυφαία μουσικά περιοδικά, όπως το Rolling Stone, το MOJO και το Uncut, ο βετεράνος Bob Dylan σκαρφάλωσε μέχρι την τρίτη θέση του άλμπουμ chart. Το "Tempest" είναι το 35ο άλμπουμ του κορυφαίου καλλιτέχνη και οι κριτικοί σε όλον τον κόσμο το υποδέχθηκαν ως την καλύτερη δουλειά του εδώ και χρόνια. Διαβάστε την κριτική του Rocking.gr εδώ.

Στον απόηχο της δυναμικής εμφάνισής τους στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, οι Coldplay επέστρεψαν στις πρώτες θέσεις του chart (#4) με το περυσινό τους άλμπουμ "Mylo Xyloto".

Σε χαμηλότερες θέσεις, είχαμε νέα είσοδο από τους ZZ Top με το 15o άλμπουμ τους, "La Futura", το οποίο ήρθε έπειτα από εννέα χρόνια και έφτασε μέχρι το #29, ενώ η πολυαναμενόμενη συνεργασία της St. Vincent με τον David Byrne των Talking Heads υπό τον τίτλο "Love This Giant" δεν κατάφερε να βρεθεί πάνω από τη θέση #40 στην πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας της.
  • SHARE
  • TWEET