Οι Amorphis αποκαλύπτουν λεπτομέρειες για το νέο τους album

25/01/2011 @ 10:35
Με ένα νέο update, οι Φινλανδοί Amorphis έριξαν φως στην επερχόμενη κι αναμενόμενη κυκλοφορία τους.

«Μια μικρή ενημέρωση του τι συμβαίνει στο στρατόπεδο των Amorphis. Οι ηχογραφήσεις του άλμπουμ προχωράνε στρωτά και χαλαρά (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό...). Τώρα δουλεύουμε στα φωνητικά και έχουμε ξανά μαζί μας τον Marco Hietala (σ.σ.: Nightwish, Tarot) να κάνει την παραγωγή του Tomi. Αυτή τη φορά όλα τα υπόλοιπα έγιναν στα Sonic Pump Studios, πέραν από τα φωνητικά, που δουλεύονται προς το παρόν στο προσωπικό studio του Marco, στο Kuopio.

Καταλήγουμε σε περίπου 15 νέα τραγούδια, εκ των οποίων πιθανότατα στο άλμπουμ θα βρίσκονται 10-11. Είναι ξανά σπουδαίο το συναίσθημα να ξεκινάς να αντιλαμβάνεσαι ότι τα τραγούδια και οι ιδέες που βρίσκονταν στα κεφάλια μας θα δουν τελικά το φως της ημέρας.

Ο Pekka Kainulainen δούλεψε πραγματικά σκληρά στους στίχους. Το άλμπουμ θα παραθέτει την ιστορία του πιο σημαντικού χαρακτήρα στη φινλανδική μυθολογία και το φολκλόρ. Είναι ο Φινλανδός Θεός Väinämöinen, που, σύμφωνα με τις περιγραφές, ήταν ένας εξαιρετικά δυνατός, σοφός γέρος, με μαγική φωνή. Κάποιοι πιστεύουν πως ο Väinämöinen ήταν ο δημιουργός του κόσμου, ένας αρχαίος ήρωας και πολύ επιδραστικός ιερέας μάγος.

Έχοντας μια τόσο ισχυρή θεματολογία, ήταν αρκετά εμφανές πως το να κάνουμε τη μουσική για το άλμπουμ θα ήταν μια πρόκληση. Υπάρχουν πολλά μουσικά στοιχεία που έχουν ακουστεί σε προηγούμενα άλμπουμ, αλλά θα υπάρχουν και πολλά περισσότερα. Δε χρειάζεται να πούμε πως περιμένουμε να μεταβιβάσουμε το υλικό στον Mikko Karmila, που θα ξεκινήσει να κάνει τη μίξη στο τέλος αυτού του μήνα.

Ο Travis Smith δουλεύει αυτή τη στιγμή στο εξώφυλλο του άλμπουμ και το επερχόμενο artwork μέχρι στιγμής δείχνει το λιγότερο εντυπωσιακό.

Μείνετε συντονισμένοι φίλοι!»
  • SHARE
  • TWEET