Οι Amon Amarth στις 14 και 15 Φεβρουαρίου στην Ελλάδα

28/01/2009 @ 01:49
Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009, Fuzz Club, Aθήνα - Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009, Principal Club Theatre, Θεσσαλονίκη. Οι Vikings επιστρέφουν! Μέσα στον κρύο χειμώνα και ανήμερα της εορτής ενός άγιου της αγάπης, ένα τσούρμο Σουηδών πολεμιστών παρκάρει το Drakkar του στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης και εισβάλει στο Fuzz club για να μας κατακτήσει όλους.

Αν και πήραν το ονομά τους από το μυθικό βουνό στην τριλογία του Άρχοντα Των Δακτυλιδιών, του J.R.R. Tolkien, όπου κατοικούσε ο Sauron και όπου ο Froddo κατέληξε για να καταστρέψει το δακτυλίδι, οι Amon Amarth δεν έχουν καμία σχέση με hobbits, elves και λοιπά πλάσματα...

Η επέλαση τους ξεκίνησε το 1988, όταν ακόμα λεγόντουσαν Scum. Με την προσθήκη του Johan Hegg στα φωνητικά, του οποίου η χαρακτηριστική γενιάδα τον κάνει αφ’ ενός εύκολα αναγνωρίσιμο και αφ' εταίρου τον ζεσταίνει όταν οδηγεί τη νταλίκα του στον παγωμένο Βορρά, αλλάζουν το όνομα τους σε Amon Amarth, αλλάζοντας παράλληλα και την θεματολογία τους.



Με το demo τους "Thor Arise" να είναι η πρώτη τους κατάθεση, με στίχους που πραγματεύονται τη νορβηγική μυθολογία και την ζωή των Βίκινγκ, η μπάντα αρχίζει την άνοδο της στον metal κόσμο. Το επόμενο demo με τίτλο "The Arrival of the Fimbul Winter" το 1994 πουλάει και τα 1000 αντίτυπα του σε λιγότερο από 12 ώρες και τους οδηγεί σε συμβόλαιο με την Pulverised Records. Η κυκλοφορία του MCD "Sorrow Throughout Τhe Nine Worlds" γνωρίζει ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία, αφού και οι 6000 κόπιες εξαντλούνται και αυτό με τη σειρά του τους αποφέρει συμβόλαιο με την Metal Blade, με την οποία έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα 7 άλμπουμ και 1 dvd, που το εξώφυλλό του αποτελεί και το artwork για την αφίσα της συναυλίας , το οποίο έγινε χρυσό στις ΗΠΑ. Αυτό που οι προγονοί τους δεν κατάφεραν το 986 μ.Χ, το να κατακτήσουν δηλαδή την Αμερική, το κατάφεραν οι Amon Amarth μια χιλετία σχεδόν μετά.

Και τώρα στις 14 Φεβρουαρίου οι Βίκινγκς έρχονται για μας...

Τη συναυλία ανοίγουν οι πολλά υποσχόμενοι Heathendom, των οποίων το ντεμπούτο "Nescience" γνωρίζει διθυραμβικές κριτικές από τα απανταχού έντυπα του σκληρού ήχου. Το μοναδικό τους μείγμα από power και doom metal θα είναι η καλύτερη αρχή στη «μάχη» που θα επακολουθήσει.

Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη αρχίσει και σημεία προπώλησης είναι το Public, το Tickethouse και on-line στο www.ticketpro.gr. Τιμή εισιτηρίου: 30 €. Ώρα έναρξης: 21.00

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET