Οι αναγνώστες του Consequence Of Sound ανακηρύσσουν τον σπουδαιότερο drummer όλων των εποχών

Θριαμβευτής ο Neil Peart των Rush

05/06/2014 @ 19:08
Τον Neil Peart των Rush ανέδειξαν ως τον σπουδαιότερο drummer όλων των εποχών οι αναγνώστες του Consequence of Sound, σε σχετικό δημοψήφισμα που διεξήχθημε την μορφή νοκ-άουτ γύρων.

Από τους δεκαέξι συνολικά drummer που είχαν επιλεγεί αρχικά, στον τελικό γύρο έφτασαν ο Neil Peart και ο μακαρίτης από το 1980 John Bonham των Led Zeppelin, με τον Καναδό να κερδίζει συγκεντρώνοντας το συντριπτικό 87% των ψήφων.

Για να φτάσει στον τελικό, ο Peart ξεπέρασε τα εμπόδια των Mitch Mitchell (The Jimi Hendrix Experience), Keith Moon (The Who) και Mike Portnoy (Transatlantic, Winery Dogs, Flying Colors, πρώην Dream Theater).

Όσον αφορά το άλλο σκέλος, ο Bonzo έφτασε στον τελικό γύρο νικώντας κατά σειρά τους Bill Bruford (Yes, King Crimson), Buddy Rich και Danny Carrey (Tool).

Την δεκαεξάδα των συμμετεχόντων συμπληρώνουν οι Dave Grohl (Nirvana), Ringo Starr (The Beatles), Ginger Baker (Cream), Gavin Harrison (Porcupine Tree), Stewart Copeland (The Police), Matt Cameron (Pearl Jam, Soundgarden), Phil Collins (Genesis) και Jimmy Chamberlin (The Smashing Pumpkins).

Ακολουθεί το γράφημα με όλους του συμμετέχοντες και τους νικητές ανά γύρο.

  • SHARE
  • TWEET