Ο frontman των Behemoth κατηγορείται για καταστροφή της Βίβλου

10/03/2010 @ 06:18
Σύμφωνα με ειδησεογραφικά site της Πολωνίας, ο Adam "Nergal" Darski, τραγουδιστής και κιθαρίστας των Behemoth, κατηγορήθηκε επισήμως για προσβολή κατά Ρωμαιοκαθολικών, την περασμένη Δευτέρα 8 Μαρτίου.



Ο Darski έγινε πρωτοσέλιδο στην πατρίδα του τον Σεπτέμβριο του 2007, όταν αποκάλεσε την Καθολική Εκκλησία «την πιο δολοφονική λατρεία του πλανήτη», κατά τη διάρκεια συναυλίας των Behemoth στην πόλη Gdynia, και έσκισε μία Βίβλο πάνω στη σκηνή. Μετά το περιστατικό, ο Ryszard Nowak, πρόεδρος μίας πολωνικής επιτροπής για την άμυνα ενάντια στις αιρέσεις, κατηγόρησε τους Behemoth για προώθηση του Σατανισμού.

Παρόλο που ένας μάρτυρας, εμπειρογνώμονας σε θρησκευτικά θέματα, δήλωσε ότι η πράξη της καταστροφής της Βίβλου θα μπορούσε να προσβάλλει τα θρησκευτικά αισθήματα κάποιου (ποινικό αδίκημα σύμφωνα με το πολωνικό δίκαιο), η υπόθεση είχε διακοπεί, αφού κανείς εκτός του Nowak δεν κατηγόρησε τους Behemoth για εξύβριση των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων. (Κατά το πολωνικό δίκαιο, πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον δύο επίσημες καταγγελίες, ώστε να αποδοθούν κατηγορίες. Η προηγούμενη καταγγελία έγινε το 2008, και πρόσφατα ένας απροσδιόριστος αριθμός άλλων καταγγελιών κατατέθηκαν).

Στην πρώτη ακρόαση δεν υπήρξε καμία απόφαση καταδίκης στον Darski, αλλά τώρα που έχει κατατεθεί μία δεύτερη ένσταση, το θέμα θα κριθεί από τα δικαστήρια. Ο Nergal αντιμετωπίζει ως και δύο χρόνια φυλάκισης, αν κριθεί ένοχος, ωστόσο δηλώνει αθώος στις κατηγορίες.

Δείτε το επίμαχο βίντεο εδώ.
  • SHARE
  • TWEET