Ο Dave Mustaine επιτίθεται φραστικά στον Barack Obama

20/08/2012 @ 14:06
Ο frontman των Megadeth, Dave Mustaine, εξαπέλυσε τα πυρά του εναντίον του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Barack Obama, κατηγορώντας τον πως «σκηνοθέτησε» τις πρόσφατες επιθέσεις στην πόλη Aurora του Colorado και στο Σιχ ναό στο Wisconsin.

Ο τραγουδιστής βρισκόταν στη σκηνή με τους Megadeth κατά τη διάρκεια της συναυλίας τους στη Σιγκαπούρη στις 7 Αυγούστου, όταν άρχισε να επιτίθεται στον Obama, κατηγορώντας τον πως προσπαθεί να εξασφαλίσει νέους νόμους για την οπλοκατοχή σκηνοθετώντας τα παραπάνω περιστατικά πυροβολισμών.

Στο βίντεο που μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω, ο Mustaine δηλώνει επίσης πως θεωρεί πως οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μετατραπεί σε «ναζιστική Αμερική».

«Στη χώρα μου, ο πρόεδρός μας προσπαθεί να περάσει την απαγόρευση των όπλων, έτσι σκηνοθετεί φόνους. Όπως έκανε με τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν στην Aurora του Colorado, με όλους αυτούς που πέθαναν εκεί και τώρα κάνει το ίδιο με τους υπέροχους ανθρώπους στον ναό των Σιχ.»

Το κοινό είχε μείνει άναυδο, όμως εκείνος συνέχισε λέγοντας: «Δεν ξέρω πού θα πάω να μείνω αν η Αμερική συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο γιατί φαίνεται να μετατρέπεται σε ναζιστική Αμερική.»

Τα σχόλια αυτά προκάλεσαν αντιδράσεις παγκοσμίως. Ο Mustaine αποφάσισε να διευκρινίσει τις δηλώσεις αυτές δίνοντας συνέντευξη στη ραδιοφωνική εκπομπή του Alex Jones, ο οποίος είναι γνωστός για τις αναλύσεις του περί θεωριών συνομωσίας και έχει κατηγορήσει ανοιχτά την κυβέρνηση των ΗΠΑ για ανάμειξη στην επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου και στους βομβαρδισμούς στην Oklahoma City.

Ο Mustaine είπε πως απλά αναπαρήγαγε τις δηλώσεις του Larry Pratt, που είναι ο διευθύνων σύμβουλος της ομάδας Gun Owners of America. Δέχθηκε πως ό,τι είπε είναι αμφιλεγόμενο, όμως δεν δήλωσε μετανιωμένος και τόνισε πως τα εγκλήματα αυτά θα έπρεπε να ερευνηθούν περισσότερο.

«Τη στιγμή εκείνη, όταν είσαι στη σκηνή και μιλάς, μερικές φορές δεν είσαι τόσο εύγλωττος όσο θα ήθελες. Πρέπει πραγματικά να ερευνήσουμε τα περιστατικά αυτά και να βάλουμε κάποιον δικηγόρο να δώσει στη δημοσιότητα τα αρχεία, ώστε να αποκαλυφθεί ο υπεύθυνος. Άνθρωποι πέθαναν και η δημοκρατική διαδικασία είναι να ερευνήσουμε μέχρι τέλους. Τα λεγόμενά μου υπήρξαν πάντα αμφιλεγόμενα. Είμαι ένας πολιτικοποιημένος συνθέτης. Δεν το έκανα για να βλάψω κάποιον από τους συμπατριώτες μου.»

  • SHARE
  • TWEET