Ο Buddy Guy επιστρέφει με το "Living Proof"

29/09/2010 @ 09:06
Ο Buddy Guy, πέντε φορές νικητής βραβείου Grammy και μέλος του Rock & Roll Hall Of Fame, ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ένα νέο album με τον τίτλο "Living Proof" στις 26 Οκτωβρίου, μέσω της εταιρείας Silvertone / Jive.

Πρόκειται για τον ενδέκατο δίσκο του Αμερικάνου bluesman με την συγκεκριμένη εταιρεία, όμως σηματοδοτεί μία ιστορική πρωτιά, αφού θα έχει τη βοήθεια του θρυλικού B.B. King στο single "Stay Around A Little Longer". Το τραγούδι αποτελεί την πρώτη συνάντηση των δύο κολοσσών των blues σε studio ηχογράφηση.

Όταν ρωτήθηκε τι είδους ζωντανή απόδειξη αποτελεί ο ίδιος, ο Guy απάντησε σεμνά. «Ξέρεις πόσοι μουσικοί που ξεκινήσαμε μαζί τα έχουν παρατήσει; Η πρώτη μου γυναίκα κάποτε μου είπε ότι έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα σ’ αυτήν και στην κιθάρα μου. Έτσι πήρα την κιθάρα μου κι έφυγα. Ακόμα γελάμε για αυτό. Και ακόμα με την κιθάρα μου ασχολούμαι, δεν ξέρω τίποτα άλλο».

Εκτός από την συνεργασία του με τον B.B. King, ο Guy θα έχει και την συμβολή του -επίσης θρύλου- Carlos Santana, ο οποίος συμμετέχει στο τραγούδι "Where The Blues Begins".

Πρόσφατα, ο Buddy Guy τελείωσε τα γυρίσματα για το βίντεο του τραγουδιού "Stay Around A Little Longer", το οποίο γυρίστηκε μαζί με τον B.B. King στο Las Vegas, και πραγματοποίησε την εκδήλωση "An Evening With Buddy Guy" στο Grammy Museum Theater στο Los Angeles, όπου συζήτησε την ιστορική του καριέρα, και εκτέλεσε ζωντανά κάποια τραγούδια.

Το εξώφυλλο και τους τίτλους τραγουδιών του "Living Proof" μπορείτε να τα δείτε παρακάτω:

01. 74 Years Young
02. Thank Me Someday
03. On The Road
04. Stay Around A Little Longer
05. Key Don’t Fit
06. Living Proof
07. Where The Blues Begins
08. Too Soon
09. Everybody’s Got To Go
10. Let The Door Knob Hit Ya
11. Guess What
12. Skankly
  • SHARE
  • TWEET