Ο Myles Kennedy (Alter Bridge, Slash) μιλάει για τη συνεργασία του με τους Led Zeppelin

Θυμάται τις πρόβες του 2008 με τους Jimmy Page και John Paul Jones

21/02/2014 @ 10:34
Για τη συνεργασία του με τους Led Zeppelin, και πιο συγκεκριμένα τις πρόβες που πραγματοποίησε το 2008 με τους Jimmy Page και John Paul Jones, μίλησε ο frontman των Alter Bridge και της μπάντας του Slash, Myles Kennedy, στο τελευταίο επεισόδιο του That Metal Show.

«Πίστεψέ με, θα θυμάμαι αυτές τις πρόβες μέχρι τη μέρα που θα πεθάνω», δηλώνει ο Kennedy και συνεχίζει:

«Όταν μιλάμε γι' αυτό φαίνεται τελείως 'αστείο' -δεν υπάρχει- αλλά συνέβη. Παίξαμε το "The Rain Song", το οποίο είναι μάλλον το αγαπημένο μου τραγούδι από Led Zeppelin, το "No Quarter", το "Kashmir", είχε πολύ φάση.»

«Δεν προβλεπόταν όμως να είναι 'Led Zeppelin'», συμπληρώνει ο Kennedy. «Δεν γνωρίζω εάν ήξεραν πως θα εξελισσόταν. Θέλανε απλά να παίξουν, να τζαμάρουν, θέλανε να κάνουν ένα project από κοινού. Δεν ήταν σίγουροι τι θα ήταν, αλλά δεν προβλεπόταν, προφανώς, να είναι Led Zeppelin με νέο τραγουδιστή.»

Η πρώτη συνάντηση του Myles Kennedy με τον Jimmy Page και τον John Paul Jones στο studio πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2008, με τις πρόβες να συνεχίζονται μερικούς μήνες αργότερα. Η συνεργασία προέκυψε μετά από την θριαμβευτική συναυλιακή επιστροφή των Led Zeppelin το 2007 (με τον Jason Bonham στα τύμπανα) και την άρνηση του Robert Plant να συνεχίσει με τη θρυλική μπάντα.

Με τον Page και τον Jones είχε τζαμάρει και ο τραγουδιστής των Aerosmith, Steven Tyler, όταν όμως ο Page τον ρώτησε εάν θα ήθελε να κάνουν ένα δίσκο μαζί, η απάντηση που του έδωσε ήταν αρνητική.

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει το 2012 στο Rolling Stone, ο Page είχε δηλώσει πως απαραίτητη προϋπόθεση για να βγει σε περιοδεία με τον John Paul Jones και τον Jason Bonham έπρεπε να ήταν ένας full-time τραγουδιστής και νέο υλικό.
  • SHARE
  • TWEET