O John Frusciante δεν θα ξανακυκλοφορήσει μουσική!

Ο πρώην κιθαρίστας των Red Hot Chili Peppers υμνεί το… rave κίνημα

26/05/2015 @ 21:23
O John Frusciante κυκλοφόρησε δίσκο στις αρχές Απριλίου με τίτλο το τωρινό του όνομα Trickfinger και σε πρόσφατη συνέντευξή του site Χ Electronic Beats έκανε γνωστό πως θέλει να μείνει πλέον μακριά από κάθε δημοσιότητα.

Ο κιθαρίστας των Red Hot Chili Peppers (από το 1988 έως 1992 και από το 1998 έως το 2009) ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται πλέον να κυκλοφορήσει νέα μουσική. «Όσα έχω γράψει από το 2008 έως και τα 2012 τα κυκλοφορούσα, αλλά δεν το θέλω πια. Πιστεύω πως αν σκέφτεσαι και το κοινό όταν δημιουργείς, δεν πρόκειται να μάθεις, να εξελιχθείς. Γράφω μουσική, αλλά δεν την διαθέτω. Δεν υπάρχει λόγος να τελειώνω πια τα κομμάτια. Η μουσική μου είναι παντού στην ατμόσφαιρα, ζω με αυτή».

Ο δίσκος των Peppers "By the Way" το 2002 λειτούργησε σαν πρελούδιο για τη δική του μουσική με κάποια ηλεκτρονικά στοιχεία και new wave επιρροές. Ο Frusciante ανέλαβε και πολλές ενορχηστρώσεις, παρά την αντίθεση του Flea, όπως λέει: «Πιστεύω πως το rave κίνημα είναι ισάξιο σε σημαντικότητα με το punk. Eίναι ο πρωτοποριακός ήχος του rock n’ roll. Βέβαια η σημερινή ηλεκτρονική μουσική δεν έχει ατμόσφαιρα, μόνο συμπίεση…».
  • SHARE
  • TWEET